Előző
Következő
új cikk

Belföld

Luxusvillából jár a rászorulókhoz a zánkai gyerektábor főnöke

nepszava.hu|2017. aug 9. 12:55, frissítve: 2017. aug 9. 16:52
[A+ A-]

A zánkai gyerektábor főbejárata. Hornyák Tibor nem itt lakik... Forrás: Google View

A rászoruló gyerekek üdültetését végző alapítvány főtitkára a Balaton-part egyik legdrágább szállásáról jár be nap mint nap a zánkai gyerektábor irodájába. A 24.hu kiderítette, hogy napi 110 ezer forintért bérelhető házban találtak Hornyák Tibornak megfelelő szállást Monoszlón.

A kormány azzal a fő üzenettel reklámozza az Erzsébet-táborokat, hogy az idén 26 ezer gyerek nyaralhat a Balatonnál, olyanok is, akik ezt amúgy nem engedhetnék meg maguknak. Ehhez képest Hornyák Tibor, az Erzsébet Táborok Kft. ügyvezető igazgatója nem Zánkán lakik, hanem a Balaton-part egyik legdrágább, Monoszlón található szálláshelyéről jár be a tábor területén lévő irodájába. A 24.hu információja szerint egy napi 110 ezer forintért bérelhető házban találtak neki megfelelő szállást.

Forrás: Facebook/Hornyák Tibor

Forrás: Facebook/Hornyák Tibor

Az akár kilenc ember számára elegendő férőhellyel rendelkező Villa Art nevű nyaralót egy luxus szálláshelyeket kínáló internetes oldal  hirdeti külföldi turisták és üzletemberek számára. Az oldal szerint a négyhálószobás villa több mint 200 négyzetméteres alapterületű, és egy hatalmas étkezőterasz, valamint a kertben egy úszómedence is tartozik hozzá. A falakat kortárs festmények borítják. Az oldal foglalási naptára szerint viszont a házat egész nyárra lekötötték.

Monoszlón a helyiek is megerősítették, hogy a villában nyár eleje óta a zánkai tábor főnöke lakik, szolgálati Skodája rendszeresen ott parkol a ház előtt a falu főutcáján.

Márciusban lapunk is beszámolt arról, hogy a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. egy olyan pályázaton nyert tizenöt milliárd forintot, amit a saját tulajdonosa írt ki. Az alapítvány főtitkára és a cég ügyvezetője is Hornyák Tibor, L. Simon László volt kabinetfőnöke. A nyertes cég egyedüli ajánlattevő volt. Feladatai közé a rászoruló gyerekek táboroztatása kapcsán a tábori szálláshelyek üzemeltetése, az étkeztetés megszervezése, az őrzés-védés és a kertészeti feladatok ellátása is tartozik 2017 és 2020 között. Több mint 38 ezer gyereket és az őket kísérő felnőtteket kell ellátniuk.

Erzsébet-alapítvány: a főtitkár saját költségén bérli a monoszlói ingatlant

Visszautasítja az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, hogy főtitkára, Hornyák Tibor a szervezet költségén bérelne egy monoszlói ingatlant.

A rászoruló gyerekek üdültetését szervező alapítvány közleményében kiemelte: a szervezet sem a főtitkár, sem más munkavállalója részére nem bérelt vagy bérel ingatlant sem a Balaton közelében, sem máshol, az ezzel ellentétes híreknek semmiféle valóságalapjuk nincs. Az alapítvány továbbá "semmiféle bérleti díjat nem finanszíroz monoszlói ingatlannal kapcsolatban" - írták.

A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábort tulajdonló, budapesti székhelyű alapítvány közölte: valamennyi munkatársa részt vesz a zánkai és a fonyódligeti helyszínekhez köthető feladatok ellátásában, és az alapítvány főtitkárának munkája is megköveteli a táborokban a személyes jelenlétet, a budapesti munkája mellett.

A közlemény szerint nem igaz, hogy az érintett monoszlói nyaralóban nyár eleje óta a főtitkár lakik. Idézték Hornyák Tibort, aki azt közölte: az ingatlant 35 napra, saját költségén, kedvezményes áron bérelte ki a családja számára. "Így az idő alatt, amíg a feleségem és gyermekeim pihentek, én a zánkai és fonyódligeti táborokban is el tudtam végezni feladataimat" - tette hozzá.
A főtitkár azt írta: személyiségi jogai megsértése miatt pedig pert fog indítani.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!