Előző
Következő
új cikk

Belföld

Na ne! Bayer bekerül "műveivel" a Nemzeti Könyvtárba

nepszava.hu|2017. aug 9. 14:14
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

„Nagy lesz a felháborodás, mert a Nemzeti Könyvtárban meg fogom jelentetni Bayer Zsoltot” - nyilatkozta Kerényi Imre, az Alaptörvény terjesztésével kapcsolatos koncepció kidolgozásáért, végrehajtásának irányításáért felelős miniszterelnöki megbízott a Demokratának adott interjújában.

Kerényi bejelentését a Blikk szúrta ki. Mint emlékeztetnek, a Nemzeti Könyvtárat Orbán Viktor miniszterelnök kérésére hozta létre a volt színházigazgató, Kerényi Imre. Eddig olyan szerzők művei szerepelnek a kollekcióban, mint Jókai Mór, Karinthy Frigyes, Móricz Zsigmond, Gárdonyi Géza vagy Kosztolányi Dezső.

A Nemzeti Könyvtár ékes kiállítású reprezentáció, a magyar irodalom tengeréből azon műveket gyűjti egybe, melynek olvasása, illetve újraolvasása gyönyörködtet, tanít és erősíti a nemzeti érzést - áll a kormányzati honlapon.

Az elképesztő bejelentés kapcsán a 444 összeszedte azokat a gondolatokat, amiket (sic!) "a magyar irodalom egyik legnagyobb alkotója nyújt útravalóul a szellemi kielégülésre vágyó, 21. századi olvasónak". A nyomdafestéket nem tűrő válogatást itt találja!

Lájkoljon minket a Facebook-on is!