Előző
Következő
új cikk

Belföld

Új hírportál indul közösségi finanszírozásból

nepszava.hu|2017. aug 9. 16:41
[A+ A-]

Fotó: Shutterstock

Az eddig a kettosmerce.blog.hu-t működtető közösség októbertől Mérce néven (merce.hu) új hírportált indít. A Kettős Mérce eddig is az olvasók támogatásából működött, és ez most sem fog változni, így nem csupán egy új hírportál, hanem Magyarország első 100%-ban közösségi finanszírozásból létrejövő hírportálja indul el - közölték.

Azt is hozzátették: ahhoz, hogy a merce.hu elinduljon, az olvasók támogatására van szükség. A cél az, hogy 5 millió forintot összegyűjtsünk szeptember végéig. Erre a plusz 5 millió forintra azért van szükségünk, hogy el tudjuk végezni a merce.hu elindítása nyomán keletkező, megnövekedett munkaterhet, és hogy biztosítsuk, nem megy csődbe a Mérce a választásokig.

A portált a kettosmerce.blog.hu eddigi csapata, főként bloggek és újságírók, köztük Diószegi-Horváth Nóra, a Vasárnapi Hírek és Kálmán Attila, a Népszabadság és a HVG korábbi munkatársa szerkeszti. 

A Mérce egy kritikus baloldali, de nem pártos, ellenzéki, de nem Orbán-gyűlölő, hanem saját értékei miatt a jelenlegi kormánnyal szemben álló lap, amely a közélettel, de nem a politikai bulvárral foglalkozik. Az ország és a világ legfontosabb híreit dolgozza fel, saját értékei mentén, amelyből kiemelkedik 5 téma: az egészségügy, az oktatás, a szegények, a dolgozók és a nők helyzete.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!