Előző
Következő
új cikk

Belföld

Fokozódó kánikula sok napsütéssel

idokep.hu|2017. aug 9. 20:54
[A+ A-]

FOTÓ: Shutterstock

Csütörtökön tovább fokozódik a kánikula, 34-40 fok között alakulnak a maximumok. Sok lesz a napsütés, de a kora esti óráktól, a nyugati határ térségében záporok, zivatarok frissíthetik fel a levegőt. A Dunántúlon több helyen élénk, máshol gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél. 

Pénteken napközben is marad a hőség, 34-39 fok között tetőzik a hőmérséklet, de egy térségünket elérő hidegfront hatására a kora esti óráktól a Dunántúlon záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyek között egy-egy heves zivatar is előfordulhat. Feltámad az északnyugati szél, visszaesik a hőmérséklet, a Dunától keletre viszont még kitart a kánikula.

Szombaton többfelé kell számítani lokális záporokra, zivatarok főleg a Dunától keletre alakulhatnak ki, helyenként heves zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon erős, viharos lesz az északnyugati szél, de felfrissül a levegő. 21-33 fokot mérhetünk, keleti maximumokkal.

Vasárnap a keleti országrészben számíthatunk záporokra, helyenként zivatarokra. A Dunántúlon és északkeleten lesz erős az északias szél. Délután 20-27 fok valószínű.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!