Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tamás Gáspár Miklós: 2026-ban szűnhet meg Orbán rendszere

nepszava.hu|2017. aug 10. 10:49
[A+ A-]

Tamás Gáspár Miklós a Népszava korábbi felvételén

Legközelebb csak 2026-ban nyílik esély arra, hogy megszűnjön Orbán Viktor rendszere - nyilatkozta Tamás Gáspár Miklós filozófus a Hír TV Egyenesen című műsorában.

A filozófus ezt azzal magyarázta, hogy azoknak a társadalmi rétegeknek a gazdasági helyzete, amelyek leginkább hajlamosak a szavazásra, nem romlott, sőt részben javult. Ilyen helyzetben szerinte az emberek nem szoktak áldozatot hozni és "furán viselkedő kispártokra" szavazni - fogalmazott. 

Tamás Gáspár Miklós szerint az is fontos tényező, hogy az ország gazdaságilag és politikailag egy "hatalmas szeleppel" rendelkezik, ugyanis bármilyen krízis lép fel, az emberek elhagyják az országot. Azonban ha visszatérne az országba az a négyszázezer ezer ember, aki külföldre távozott, akkor összeomlana a magyar gazdaság és "kitörne a forradalom" - vélekedett Kálmán Olga műsorában a lapunkban is publikáló közíró.

A filozófus korábban egyébként a civilek kapcsán oktatta ki a miniszterelnököt, aki pár évvel ezelőtti önmagát is megcáfolva nyilatkozta, hogy polgári elégedetlenség márpedig nem létezik a magyar jogrendszerbenTamás Gáspár Miklós szerint műveletlen szamárságokat beszélt a kormányfő, ezért a közíró Orbán segítségére sietett. A miniszterelnöknek szóló üzenetét ide kattintva olvashatja el!

Lájkoljon minket a Facebook-on is!