Előző
Következő
új cikk

Külföld

Kiszabadult Putyin ellenfele

nepszava.hu|2017. aug 10. 19:13
[A+ A-]

Szergej Udalcov. FOTÓ: Vasily Maximov / AFP

A börtönből való szabadulása után is folytatni akarja az utcai megmozdulások szervezését, és egyesíteni szándékozik az orosz baloldali erőket, hogy közös jelöltet indítsanak a jövő évi elnökválasztáson – jelentette ki csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján Szergej Udalcov orosz ellenzéki vezető.

A radikális Baloldali Front elnöke a keddi szabadulása óta tartott első sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy “egy kicsit körül akar nézni”, de úgy véli, hogy őszre az emberek már hallani fognak korrupcióellenes megmozdulásaikról, illetve az 1917-es októberi (bolsevik) forradalom közelgő 100. évfordulójának megünnepléséről, amelyet a baloldali erőkkel közösen kíván megtartani - írja a 24.hu.

Az utcai tiltakozás a legfontosabb eleme a személyes jogokért és szabadságért vívott harcnak, egy normálisan működő államnak. Mindig is üdvözöltem és üdvözölni fogom az ilyesfajta tevékenységet. De ennek az aktivitásnak nem kell provokatívnak lennie – nyomatékosította Udalcov.

Annak kapcsán, hogy szándékozik-e együttműködni a szintén Kreml-kritikus, a jövő évi elnökválasztáson indulni szándékozó Alekszej Navalnij ellenzéki politikai aktivistával, Udalcov kategorikusan kijelentette: “Az, hogy az elnökválasztáson indulni akar, az ő dolga, de ő nem az én jelöltem. De a korrupció ellen fellépni – bármikor, kérem. Készen állunk és nyitottak vagyunk az együttműködésre, de nagyon ügyelünk arra, hogy ne próbáljanak meg minket ismét kihasználni” – húzta alá.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!