Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tombolt a vihar a Dunántúlon - Fotók!

MTI|2017. aug 11. 08:06, frissítve: 2017. aug 11. 08:20
[A+ A-]

FOTÓK: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

Az ország nyugati részét csütörtök késő este elérő vihar miatt nyolcvankilenc épületben keletkezett kár, az esetek nagy többségében a szél megbontotta a háztetőt vagy fa dőlt az épületre. Péntek reggelig ötszázötven tűzoltói beavatkozásra volt szükség - tájékoztatott az országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

A FŐ KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

Mukics Dániel elmondta: Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyét érte a vihar, a leginkább érintett települések pedig Zalaegerszeg, Őriszentpéter, Szentgotthárd, Körmend, Lenti és Hévíz. Több helyen akadozott a vasúti közlekedés a sínekre dőlt fák miatt, és közutakon is vannak akadályok.

Tűzoltók dolgoznak a viharos szélben megrongálódott családi ház tetőszerkezetén Nagykanizsán, a Dobó István utcában MTI Fotók: Varga György

Tűzoltók dolgoznak a viharos szélben megrongálódott családi ház tetőszerkezetén Nagykanizsán, a Dobó István utcában MTI Fotók: Varga György

Villanyvezetékre dőlő fák miatt még szünetel az áramszolgáltatás Veszprém megyében háromezer, Vasban tizenötezer, Zalában hétezer, Győr-Moson-Sopron megyében pedig harmincezer fogyasztónál. Összesen 54 ezer fogyasztási helyen nincs még áram, de csütörtök este tíz után 115 ezer volt ez a szám. A szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán.

Nagykanizsán az ultrakönnyű-repülős Európa-bajnokság egyik résztvevőjének a viharos szélben megrongálódott a motoros sárkányrepülője a nagykanizsai repülőtéren. Az MTI fotósa képet is készített az eltört szárnyú repülőről: 

 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!