Előző
Következő
új cikk

Belföld

Nem járnak a vonatok több soproni vonalon

MTI|2017. aug 11. 08:53
[A+ A-]

A csütörtök esti vihar miatt a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) több vonalán nem járnak a vonatok - közölte a társaság a honlapján.

Azt írták, hogy várhatóan péntek délelőttig vonatpótló buszok szállítják az utasokat Sopron és Kapuvár között, valamint  Zalaszentiván és Szombathely, Szombathely és Szentgotthárd között is buszok járnak. Nem közlekednek vonatok Sopronból Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) felé, így Sopronból Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) keresztül van lehetőség eljutni Ebenfurt és Bécs felé.     

Győr-Moson-Sopron megyében jellemzően fakidőlések adnak munkát a tűzoltóknak, eddig mintegy 200 helyszínen dolgoztak tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője péntek reggel. Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy az esetek több mint felében Sopronból és környékéről érkeztek a bejelentések. Huszonöt épületben keletkezett kár, volt, ahol háztetőt bontott meg a viharos szél, volt, ahol kémény dőlt le. Villanyvezetékeket és villanyoszlopokat is megrongált a vihar, a megyében péntek reggel mintegy harmincezer fogyasztót érint áramkimaradás.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!