Előző
Következő
új cikk

Belföld

Mi történt?! Mészáros bukott egy közbeszerzést

nepszava.hu|2017. aug 11. 13:50
[A+ A-]

Bár indult a közbeszerzésen, mégsem Mészáros Lőrinc cége építheti a Szombathely, illetve a környező települések árvízi védelmét szolgáló dozmati víztározót - vette észre a Magyar Nemzet.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság által kiírt tenderen az Orbán Viktorral baráti kapcsolatot ápoló felcsúti polgármester vállalata, a Mészáros és Mészáros Kft. (M&M) a Békés Drén Kft.-vel közösen adott be ajánlatot, ám az túl drágának bizonyult, így nem ők, hanem a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt., valamint a Meliorációs és Rekultivációs Kft. alkotta konzorcium nyert a közbeszerzésen.

Mészárosék nettó 1,23 milliárd forintért vállalták volna a munkát, a nyertes konzorcium azonban 40 millió forinttal olcsóbb ajánlatot tett.

A KEOP program keretében a tározóépítésre 2 milliárd forint forrást biztosít az EU. Ebből egy 421 méter hosszú, legfeljebb 8 méter magas völgyvédő gátat is építenie kell a nyertesnek, bejáró híddal.

Az ehhez hasonló építkezésekben egyébként Mészároséknak pont van referenciájuk is, a mostani konzorciumbeli partnerükkel ugyanis épp két éve szerezte meg a közép-Tisza-vidéki, az alsó-Tisza-vidéki, a Körös-vidéki és a tiszántúli vízügyi igazgatóságok területére eső árvízvédelmi munkákat 9,9 milliárd forintos ajánlatukkal. Igaz, akkor nem is volt ellenfelük a közbeszerzésen - jegyzi meg a lap.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!