Előző
Következő
új cikk

Belföld

7-en a 7-ről - Ön mit írna a plakátokra, ha ön is ingyen mondhatná el a véleményét?

Népszava|2017. aug 12. 05:10
[A+ A-]

A kép illusztráció. FOTÓ: Szalmás Péter

Arató András Klubrádió

Egy Moldova idézetet, A beszélő disznó címszereplőjének első mondatát érdemes lenne kiplakátírozni. Nem kék, hanem mondjuk narancs alapon, ciril betűkkel. A szatíra nem a felcsúti állami gazdaságban játszódik ugyan, de az idézet így szól: ,,Józsi, a kurva anyádat!"

Avar János újságíró

Ha ingyen, akkor nincs copyright, s ellophatom a Fidesz 2010-es plakátját, amely most újra aktuális, s amelyért ők sem fizettek: „Itt az idő. Változás. Új kezdet. Remény. Együtt”. De bizonyítandó, hogy szó sincs ismétlésről, kiegészíteném a még aktuálisabbal: „Európa vagy Orbán? Ez a kérdés, válasszatok!”

Bolgár György rádiós újságíró

Azt, hogy legalább az íratlan szabályokat tartsuk be. Ezért aztán nem is írnék semmit.

Farkasházy Tivadar Hócipő

Nagyon meg kell gondolni, mert manapság az emberek egyre kevesebbet olvasnak, pontosabban egyre rövidebbeket, csak ami látszik a telefonon. Leszegett fejjel ülnek melletted a buszon, a metrón, a villamoson, elharapott félszavak jelzik a kommunikációt, meg piktogramok. Publicisztikát már alig olvasok, húsz éve tizedannyian se írtak, ám százszor jobban. A minőségnek immáron nincs keletje, egy párt egy jól sikerült plakáttal behozhatja több év semmittevését, a választó Németh Szilárdhoz butul, talán azt írnám rá: Ne nézz, ne olvass, ne gondolkozz! Ugye, máris könnyebb?

Horváth István hírlapíró

Mivel kevesen olvassák a Magyar Idők nevű kormányközlönyt, országosan és hatalmas plakátokon kellene terjeszteni azt a pozitív hozzáállást, amellyel az orbáni álvilág néha kedvezőtlennek látszó tényeit kezelik. Például felejthetetlen igyekezettel szolgálják azt a nemes célt is, hogy a NER hazájában özönlenek az emberek a stadionokba. Így ismerhettük meg a legújabb magyar csodát. Mint írták: Pakson kétezer-ötszázan nézték a zártkapus mérkőzést.

Horváth Zoltán újságíró

SEGÍTSÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG...!!!

Veress Jenő a Népszava főmunkatársa

A tacepaó az újság és a plakát furcsa elegye. Mao kínai vezető rémes idején vált ismertté. Tartalmuk változatos volt, rövid politikai jelszótól bonyolult vitakérdésekig, szatírától a durva személyes kritikáig. Permanens forradalomban, harcban élünk, a tacepaók új aranykorában. Bármit kiírnék tehát, csak nem tűrné a nyomdafestéket.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!