Előző
Következő
új cikk

Kultúra

A tizenkét éves bluesgitáros már nem izgul

Népszava|2017. aug 12. 05:46
[A+ A-]

Fehér Ádám és a mentor, Török Ádám

A hamarosan tizenkét éves Fehér Ádám bluesgitáros ma este a Várkert Bazárban, a Mini együttes és a P. Mobil közös koncertjén lép fel. Az ifjú tehetségről lapunk másfél éve számolt be, az azóta eltelt egy év a zenei fejlődés és a nagy koncertek ideje volt szerinte: „Olyan dalokat is megtanultam egymagam, segítség nélkül, amelyeket koncertre, albumra is eljátszottam. Együtt játszhattam a P. Mobillal, Török Ádámmal és a Minivel, a Muddy Shoes-zal, Szörényi Leventével, Tommy Katonával, Pribojszki Mátyással, Fekete Jenővel, Tom White-tal” – mesélte a Népszavának. A német blues-zenész, Henrik Freischlader őt választotta az A38 Hajón adott koncertjén meglepetésvendégnek, többször játszott Cliff Moore brit gitárossal, ugyanakkor több fesztiválon vehetett át díjat.

A Várkertbe Török Ádám, a Mini együttes alapító-frontembere hívta, a felkérés három szerzeményre szól. A kisfiú nem tart attól, hogy az egykori Ifipark miatt legendás helyszínen, eddigi legnagyobb koncertjére készül (a programra már hetekkel korábban elfogyott az 1600 meghirdetett jegy). „Kilenc évesen volt életem első koncertje, igazán akkor sem féltem. Idén márciusban, Pécsett végre együtt játszhattam a nagy példaképemmel, Katona Tomival, aki Tommy Katona néven épített nagy bluesgitáros karriert az Egyesült Államokban. Na, akkor kicsit izgultam” – osztotta meg lapunkkal. Török Ádám egyébként rendszeresen hívja fellépni a kisebbik Fehér Ádámot, akit fogadott unokájának tart, míg a fiú mentorként néz rá. A két zenész szeptemberben egy szlovákiai helyszínen újra együtt áll színpadra.

Fehér Ádám számára a Várkert Bazárban tartandó koncert a hatvannyolcadik lesz azóta, hogy 2015 júliusában debütált. Novemberben a Gitár Párbaj koncerten többek között Karácsony János gitárosnak lesz partnere.

Info: Volt egyszer egy Ifipark

Mini együttes, P. Mobil - Csoda történt

augusztus 12. 18.30. Várkert Bazár

Mészáros Márton

Lájkoljon minket a Facebook-on is!