Előző
Következő
új cikk

Külföld

Vonatkatasztrófa Egyiptomban - Nő az áldozatok száma (fotók)

nepszava.hu|2017. aug 11. 16:45
[A+ A-]

Összeütközött két vonat Egyiptomban, Alexandria közelében - informált az Euronews. 

Kattintson a képre a többiért - Fotók: AFP

Összeütközött két személyvonat Egyiptomban. A rendőrségi és az egészségügyi tájékoztatás szerint legkevesebb 20 ember meghalt, ám félő, hogy ez a szám még nőni fog. Több mint ötvenen megsérültek a súlyos balesetben. Az állami televízió adatai ettől eltérőek: ők 18 halottról és 58 sebesültről adtak hírt.

A tragédia Egyiptom északi részén történt – közölték a hatóságok. Az egyik szerelvény Kairóból indult, míg a másik vonat Port Saidból. Alexandriánál ütköztek össze. Egyelőre nem tudni, mi okozta a bajt.

Az egyiptomi televízió felvételeinek tanúsága szerint az egyik vonat több kocsija felborult az ütközés következtében. Az első fotókon látható, hogy teljesen összeroncsolódott a két szerelvény egy része. A földön lepellel letakart holttestek fekszenek.

Halálos vonatbalesetek ritkán fordulnak elő Egyiptomban, de nem példa nélküli ez a mai szerencsétlenség.

A CNN péntek este azt írta, hogy már 37-re emelkedett a halálos áldozatok száma, 123-an sérültek meg. A halottak és sérültek szállítására 75 mentőautót vetettek be - közölte az Egészségügyi Minisztérium szóvivője. A helyszínre egy mérnöki csapat is utazott, hogy megvizsgálja a balesetek okait és megnevezze a felelősöket.  Az amerikai nagykövetség Kairóban kiadott egy nyilatkozatot a balesetről, és kifejezte szolidaritását az egyiptomiakkal. A tragédiát váltóhiba okozhatta. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!