Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kirúgások Mészáros Lőrinc vidéki lapjainál

nepszava.hu|2017. aug 11. 18:59, frissítve: 2017. aug 11. 20:02
[A+ A-]

Népszava fotó

Pénteken behívták a Pannon Lapok Társaságához (PLT) tartozó három megyei lap és egy városi lap legfelső vezetőjét (háromnál lapigazgató-főszerkesztő, a negyediknél vezető-főszerkesztő a titulus), és a PLT központi lapigazgatóját is, majd közölték velük, hogy leváltják őket – értesült a 24.hu.

A PLT-t egy éve vette meg a hivatalosan is Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, a Népszabadságot is kivégző Mediaworks. A mostani vezérek eltávolítása annyit tesz, a Mészáros-birodalomhoz tartozó négy vidéki újságnál az eddigi tartalmi vezetőket eltávolítják, és ez a sorsa a központi lapigazgatónak is - írja a portál.

Az Orbán Viktorral készült karácsonyi interjú meghekkelésének botránya a Fejér Megyei Hírlapnál robbant ki, de a PLT-hez tartozik a Zala Megyei Hírlap, a Vas Népe és a Dunaújvárosi Hírlap is, ezek lapigazgató-főszerkesztőinek (a Fejér Megyei Hírlapnál vezető-főszerkesztő irányít) intenek búcsút. Mindegyiküket hívtuk, ahogyan a leváltási hullámnak áldozatul esett központi lapigazgatót is, de egyikük sem kívánt nyilatkozni. A leváltást a 24.hu információi szerint közös megegyezéssel oldják meg. Hivatalosan nem tudni, mi az oka a vezetők elbocsátásának, de elképzelhető, hogy a központi befolyás ezután erősödni fog ezeknél a megyei lapoknál. Ezt látszik erősíteni, hogy az egyik megyei laphoz - a portál információi szerint - a központból, vagyis a Mediaworkstől is érkezik vezető. A Mediaworks a megkeresés ellenére még nem válaszolt. 

update

Ámde, hírt adott ki az MTI: 

A Mediaworks struktúrájához igazodva a Pannon Lapok Társasága (PLT) megyei lapjainál is önálló főszerkesztői munkakört vezetnek be - közölte a PLT pénteken közleményben. Azt írták: a Mediaworks Zrt. és a PLT Kiadói Kft. integrációs folyamata részeként a PLT napilapok vezetési struktúrájában péntektől a lapigazgató-főszerkesztői munkakör megszűnik. A tájékoztatás szerint a Fejér Megyei Hírlap élére Pósa Árpád főszerkesztő került.

( olvasnivaló: Pósa Árpád: A kedvesemet csak én fotózom )

A veszprémi Napló főszerkesztője változatlanul Néző László ( a Magyar Időktől érkezett a posztra) 

A Vas Népe főszerkesztője Lőrincz-Farkas Eszter; a Zalai Hírlap élén változatlanul Horváth Attila főszerkesztő áll; a Dunaújvárosi Hírlap élén Várkonyi Zsolt főszerkesztő áll, lapigazgatói munkakör nélkül.

A hírportálok főszerkesztői teendőit változatlanul Barankovics Ildikó online főszerkesztő látja el - tették hozzá.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!