Előző
Következő
új cikk

Sport

Finn kapitány a hokisoknál

Népszava|2017. aug 12. 05:55
[A+ A-]

Megfordult már Magyarországon, korábban Fehérváron dolgozott.

A finn Jarmo Tolvanen lett a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. A Magyar Jégkorong Szövetség pénteki tájékoztatása szerint a tréner a jövőben az U20-as válogatottat is irányítja majd.

A 61 éves szakember korábban megfordult Svájcban, Svédországban, Finnország több korosztályos válogatottját is irányította, de a magyar hoki sem ismeretlen számára, hiszen volt korábban a Fehérvár AV19 vezetőedzője is. A székesfehérvári együttes vele jutott be először az EBEL playoffjába.

Ocskay Gábor, mint az edző korábbi klubvezetője jó választásnak tartja a finn trénert. „A fehérvári tapasztalatok Jarmoval kapcsolatban kiválóak. A 10 év fehérvári EBEL-szereplés egyik kiemelkedő szezonját produkálta vele a csapat 2009/2010-ben. A négybe kerülés is nagyon közel volt akkor, és egy hatalmas Bécs elleni párharcban vesztettünk 4-2-re. Jarmo egy kiváló szakember, pályán belül és kívül is kiemelkedő teljesítményre képes. Úgy érzem, hogy nagyon jó kezekbe kerül a karmesteri pálca és az egész székesfehérvári jégkorong társadalom nagyon örül annak, hogy a következő szezonban a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedik.” – olvashatóak Ocskay szavai a szövetség honlapján.

Tolvanen Rich Chernomazt követi a nemzeti csapat kispadján: a kanadai trénernek májusban a kijevi divízió I/A világbajnokság után nem hosszabbították meg a szerződését, miután a gárda egy győzelemmel és négy vereséggel az ötödik (utolsó előtti), még bennmaradást jelentő helyen fejezte be szereplését.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!