Előző
Következő
új cikk

Belföld

Cigány lecsót kóstolt Botka Cserdiben

Népszava|2017. aug 14. 05:04
[A+ A-]

Bogdán László polgármester Botka Lászlót és Ujhelyi Istvánt is fogadta. FORRÁS: UJHELYI ISTVÁN FACEBOOK

"Az a célom, hogy ebben az országban mindenki otthon érezze magát" - mondta Botka László szombaton Cserdiben. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje jó, követendő és támogatandó példaként kereste fel a kreatív ötletekről és innovatív megoldásairól közismertté vált baranyai falut, amelynek polgármesterével, Bogdán Lászlóval is tárgyalt.

A lényegében teljesen roma lakosú Cserdi nemcsak a Botka szerint létező társadalmi problémák és kihívások megoldásában példamutató, hanem arra is rávilágít, hogy "a kisebbség problémái nemcsak a kisebbség problémái, hanem a többségé". Az Orbán-kormány közpénzből és uniós forrásból sok milliárd forintot nem a cigányság felzárkóztatására fordított, hanem odaadott a Fidesszel paktumot kötő csalóknak - emlékeztetett Botka, majd ígéretet tett: "Cserdiben kiderült, hogy lehet sikeres helyi modellt kialakítani, mi ehhez a kormányváltás után kormányzati támogatást fogunk nyújtani". Botka szerint ugyanis a Cserdi-modell lehet az, amely "biztosítja, hogy sok százezer cigány honfitársunk emberhez méltó életet élhessen, s emberséges, összetartó, európai társadalom legyünk".

Bogdán László megköszönte a méltató szavakat, s emlékeztetett: nemcsak nekik, Cserdinek, hanem az egész országnak fontos üzenet mindaz, ami náluk történt és történik. A polgármester szerint az MSZP miniszterelnök-jelöltjének is azt kell magával vinnie a Cserdiben tett látogatásáról, hogy "a cigányság nem biznisz, a cigányság nem eladó, a cigányok nem hülyék". Botka László arra kérte polgármestertársát, hogy dolgozzanak együtt egy élhető Magyarországért.

A látogatásra elkísérte Botkát az MSZP alelnöke, Ujhelyi István is. Az uniós képviselő Facebook-posztjában nemcsak méltatta Cserdit, de azt is írta: "A baráti beszélgetés és az ország jövőjét megvitató szakmai eszmecsere mellett jutott idő egy tányér igazi, hamisítatlan cigány-lecsóra is".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!