Előző
Következő
új cikk

Sport

A rivalizálás folytatódik a Real és a Barca között

Népszava|2017. aug 15. 05:53
[A+ A-]

Fotó: AFP

Amint az várható volt, nem ért véget a vasárnap lejátszott 90 perccel a futballvilág egyik legnagyobb rivalizálása, a Barcelona és a Real Madrid – ezúttal – a spanyol Szuperkupáért vívott versengése. Az évad első hazai trófeájáról döntő párharc első felvonása 9 sárga lapot, 4 gólt, egy eltiltást és a Real 3-1-es győzelmét hozta el a spanyol idénynyitón.

Zinédine Zidane együttese öt mérkőzésre „elveszítette” legnagyobb sztárját, a Barcelonában kiállított Cristiano Ronaldót, aki így értelemszerűen lemarad a szerdai visszavágóról is. A világklasszis a megélénkülő játékot hozó második játékrészben, a 80. minutumban másodszor juttatta előnyhöz csapatát (1-2), „örömében” pedig az őt folyamatosan hergelő katalán drukkerek előtt lobogtatta a mezét. Az ilyenkor megszokott sárga kártya után 3 perccel – egy vitatható szituációban – műesésért villant a kiállítást érő második, Ronaldo viszont tetézte a bajt, s meglökte a mérkőzés játékvezetőjét, Ricardo de Burgos Bengoetxeát. Borítékolható volt az eltiltás, hétfő estére pedig jött is a "verdikt": csapata soron következő öt találkozóján nem léphet pályára a portugál.

Az ettől függetlenül jól játszó Real mellett a katalánok kispadján hivatalos mérkőzésen vasárnap bemutatkozó Ernesto Valverde más természetű problémával kénytelen szembenézni a hétvégi spanyol idényrajt előtt. Erre Sergio Busquets, a Barcelona válogatott középpályása hívta fel a figyelmet, amikor a mérkőzés után azt mondta: muszáj lesz további játékosokat igazolni a Barcelonába, elkerülhetetlen ugyanis az együttes megújítása.

H. Sz.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!