Előző
Következő
új cikk

Belföld

Csórók a milliárdossá lett/tett Mészáros Lőrinc alkalmazottai

nepszava.hu|2017. aug 16. 09:57
[A+ A-]

Népszava fotó

Szűk marokkkal mérik a fizetéseket Mészáros Lőrinc építőipari cégei - írja a Magyar Nemzet. A lap azt hasonlította össze, hogy a közbeszerzések legnagyobb nyertesei közül melyik hogy áll az alkalmazottak béreivel, és arra jutott, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. a legfukarabb mind közül.

A 2016-ban az év egészét tekintve a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) intézményi munkaügy-statisztikai jelentéseiben a bruttó átlagkeresetet 263 200 forinton határozták meg Magyarországon. A felcsúti polgármester Mészáros és Mészáros Kft.-je viszont ennél tízezer forinttal kevesebbet ad a fizikai dolgozóknak, átlagosan (bruttó ) 252 ezret. A szellemi dolgozók átlagosan bruttó 423 ezer forinttal mehettek haza.

( Van egy kakukkfióka is: Mészáros másik sikercége, a főleg vasúti fejlesztéseket végző R-Kord Kft. valamiért már az átlagos bruttó bér felett fizeti a dolgozóit, egy fizikai munkás átlagosan havi 282 ezer forintot keresett tavaly,  míg egy irodista bruttó 586 ezret.)

Az utódok még apunál is smucigabbak - fogalmaz a Magyar Nemzet -  a Mészáros gyerekei tulajdonában álló, magasépítéssel foglalkozó Fejér-B. Á. L. Építő és Szolgáltató Zrt. havi bruttó 225 ezer forintot ad a fizikai dolgozóknak, ami azt jelenti, hogy átlagosan 1452 forint egy munkás óradíja

Lájkoljon minket a Facebook-on is!