Előző
Következő
új cikk

Belföld

Mészárosé a fél Balaton - Lekörözi Demjánt is?

nepszava.hu|2017. aug 16. 15:14
[A+ A-]

Illusztráció: Shutterstock

Ingatlanok, hotelek és rádióállomások után borászatot is vett magának a felcsúti polgármester a Balatonon. Mészáros Lőrinc most Demján Sándor vállalkozó zánkai borászatát, azaz az ország egyik legmodernebb pincészetét és szőlőfeldolgozóját szerezte meg - írja a Zoom.hu.

Az eddig Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Canter Borház Kft. tulajdonosaként jelent meg a Búzakalász 66 Felcsút Kft. Jó vételnek számít, legalábbis néhány éve több mint 400 millió forintot költöttek a fejlesztésére, nagyrészt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán elnyert támogatásból - írja a lap, hozzátéve, hogy ez Mészárosnak már az ötödik boros befektetése. Kisebb tokaji borászbirodalma is van, de állami feladatot is kapott már a borokkal foglalkozó cége.

A portál szerint Mészáros hamarosan utolérheti Demjánt a leggazdagabb magyarok listáján is. Demján vagyonát egy évtizede még 300 milliárd forintosra becsülték, a Napi.hu pedig most úgy számol, hogy még most is 160 milliárdja van, amivel a negyedik leggazdagabb magyar. Mészáros viszont már közvetlenül Demján mögött, az ötödik helyen áll a listán.

Mészáros Lőrinc terjeszkedése a Balatonon nem most kezdődött. Azóta, hogy lapunk megírta: a balatonberényi nudista kempingtől a becsődölt almádi szállodáig terjed a felcsúti polgármester birodalma a magyar tengeren, tovább is ér a birodalma. Tucatnyi tóparti településre betette már a lábát a felcsúti gázszerelő, aki a fideszes válaszadók szerint is Orbánnak köszönheti gazdagodását. Mészáros egyre bővülő balatoni ingatlanbirodalmáról bővebben ide kattintva olvashat!

Idén márciusban a Népszava egy fotóval bizonyította azt is, hogy erősen aggályos módszerrel épít hullámtörőt a dél-balatoni vasútfejlesztés során a vízparton vezető fonyódi pályaszakasz mellé az a konzorcium, amelynek tagja a felcsúti polgármester is. A képen látszik, hogy olykor a tó vízébe gázoló markolóval építkeztek. Lásd még: Markoló a Balatonban - Így építkeznek Mészárosék

Legutóbb a Népszava riportban mutatta be a Mészáros-birodalom dagadását a Balatonon.  Akaliban például már a zsebkendőnyi szabadstrandot féltik a felcsúti polgármestertől, de Almádiban sem jobb a helyzet, ahol az egykori nevelőintézet ingatlana került Mészáros érdekeltségébe. Lásd még: Kié lesz a Balaton? - Fél Akali, fél Almádi

Lájkoljon minket a Facebook-on is!