Előző
Következő
új cikk

Belföld

Fotózó sofőr után nyomoz a BKV

Népszava|2017. aug 17. 05:07
[A+ A-]

Keresi a cég a 45 fokos sofőrfülkéről készült fotónk szerzőjét. Megtalálta viszont a nem működő klímák ellenszerét: ablaknyitás.

Folytatja heroikus küzdelmét a BKV a buszok üzemképtelen klímaberendezéseivel, és úgy tűnik, végül megtalálta a megoldást. 

A napokban arra utasították a járművezetőket, ha azt tapasztalják, a klímaberendezés nem megfelelően működik vagy meleg levegőt fúj be, nyissák ki az ablakokat. A hibát pedig jelezzék. Mint megírtuk, múlt héten, 45 fokot meghaladta a hőmérséklet egy BKV-busz vezetőfülkéjében. Egy olyan típuson mérték, amelyet tavaly vásárolt a cég, egy Modulo-busz sofőrállásban elektromos hiba nem működött a klíma, úgy küldték forgalomba, hasonlóan más járművekhez. Információink szerint a BKV-nál elszántan keresik azt a dolgozót, aki lefotózta a vezetőfülkében a 45,3 fokot mutató hőmérőt, amit lapunk is közzétett.

Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Népszavának elfogadhatatlan nevezte a BKV belső hajtóvadászatát. „Egyes munkáltatók a problémák megoldása helyet Columbo és Derrick közös gyerekét játszva egyfolytában nyomoznak, vajon ki készítette a fotót. Ahelyett, hogy energiájukat inkább a munkára összpontosítanák” – fogalmazott. Szabó szerint az sem az ésszerű működés jele, hogy a BKV augusztus elején kötött szerződést trolibuszok légkondicionálóinak szerelésére. „Információnk szerint a GST trolibuszokra augusztus elején kötöttek szerződést a klímaberendezés javítására. Ha ez igaz, őszre-télre lehet majd használni a klímát. Csodálatos érzés lesz.”

Zsidai Péter

Lájkoljon minket a Facebook-on is!