Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Két végén égetett gyertya - Aggódnak a barátok a népszerű színészért

nepszava.hu|2017. aug 17. 08:03
[A+ A-]

Az igazság - Házassági leckék középhaladóknak című előadás fotóspróbája - Molnár Ádám/Népszava

Stohl András már egy szabad hétvégének is örülne, de egyelőre mindössze napi egy-két ór alvással kell beérnie - írja a Bors. A legújabb magyar sikerfilmnek szánt, Stohl főszereplésével készült Pappa Pia forgatásának ugyan egy éve vége, de már készül vele egy sorozat, mindemellett hajnalban rádiózik, és hát ott a színház is. A barátok, noha ismerik a színész elképesztő munkabírását, kicsit aggódnak érte. Ahogy a szakember is. 

Ötkor kelek, 6–10-ig rádiózom, fél 11-től 3-ig próbálom Alföldi Róbert rendezésében a Hegedűs a háztetőnt, és délután 4-től hajnali 4-ig forgatom a Válótársakat. Forgatási szünetben szoktam aludni - vázolta igen sűrű napirendjét Stohl a lapnak.

Most a munka teszi ki a napjaimat, egy szigorú rendszerben élek. (...) Egy színész ma Magyarországon nem mondhatja munkára azt, hogy nem vállalja. De jó lenne végre azt elérni, hogy legalább a hétvégéim szabadok legyenek, de erre most még nincs lehetőségem. A Vígszínháznál a szerződésem miatti kötelezettségektől ugyan sikerült megválnom, de végül ott is lesz az évadban több új bemutatóm. Anyagilag is érdemes sokat dolgozni. Sosem tudtam spórolni, remélem, most menni fog - mondta a színész a Borsnak. A lap megkérdezett egy szakembert, aki szerint ez az életvitel cseppet sem kockázatmentes. 

A tartós nem alvás kimeríti a szervezet akkumulátorait. Ötvenévesen átmenetileg még fenntartható egy ilyen állapot, de tartósan akár megbetegedésekhez is vezethet. Nem tesz jót sem a keringésnek, sem az idegrendszernek. Felborulhat a vérnyomás, az anyagcsere, ritmuszavarok is felléphetnek és a koszorúereknek sem tesz jót a kialvatlanság. A kóros álmosság pedig zavartsághoz, pszichés labilitáshoz is vezethet – mondta a belgyógyász. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!