Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Beetetés

Népszava|2017. aug 18. 06:10
[A+ A-]

Nyár van, hőség, aki csak teheti, nyaral. Ezek a dolgok összefüggnek és belőlük következik, hogy pártunk és kormányunk üzeneteit most - finoman szólva - a második vonal közvetíti. Az egykori elszámolási biztos, valamint a rezsibiztos áll a vártán, mindig kimondva, amit kell. Akár igaz, akár nem. A gondolkodás végülis nem az ő reszortjuk.

Budai Gyula például azzal szórakoztatta a nagyérdeműt, hogy "Soros már Washingtonban áskálódik". Képviselőházi, szenátusi és minisztériumi lobbistáin keresztül szervezi a hazánk elleni támadásokat. Ezt azért is volt fontos most közölni, mert a milliárdos hazai ügynökei elérték a parlament rendkívüli ülését a felsőoktatási törvény módosítása, vagyis a lex CEU ügyében. Igaz, a kormánypártiak nem mennek el, tehát a hétfői ülés határozatképtelen lesz, de az aknamunka így is felháborító.

Ám ez még mind semmi Németh Szilárd esetéhez képest. A Fidesz és a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke ugyanis egy régebbi interjúban azt állította, utasította a szolgálatokat, figyeljék meg a civil szervezeteket. Amelyeket nyilvánvalóan Soros György pénzel. Csakhogy egy célzott vizsgálat nemrég kiderítette, ilyen utasítást nem adott, hiszen nem is adhatott, legfeljebb felhívhatta a figyelmet a civilek tevékenységére. Ami persze szerinte fenyegeti a nemzet biztonságát, így közvetve mindannyiunk, de legfőképpen a hatalom érdekeit.

A dolgok itt is összefüggnek. A lényeg pedig az, hogy a rendszer elvhű propagandistáit már az sem érdekli, hogy ne legyenek rajtakaphatók. Mármint a hazugságon. A jelek szerint gondolkodás és skrupulusok nélkül mondják, amit előírnak nekik. És ha a beetetés mondjuk csak ötven százalékig sikeres, már akkor is nyert ügyről beszélhetnek.

Várjuk vissza Lázár Jánost. Ha már beetetés, legalább legyen elegáns és majdnem hihető.

Sebes György