Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Mitől retteg? - Nem mer többé színpadra állni Pécsi Ildikó

nepszava.hu|2017. aug 18. 09:30
[A+ A-]

Forrás: Veri az ördög a felségét - Videó/Youtube

Bár régi álma válhatna valóra Pécsi Ildikónak, ha elfogadhatná Eszenyi Enikő felkérését, a színésznő bizalma megrendült önmagában - írja a Blikk.

Kossuth-díjas művésznő több mint 10 éve nem játszott színházi darabban, ám a Vígszínház igazgatója különleges ajánlattal kereste fel. Ő és társulata szeretné, ha Pécsi a felújított Padlás című musicalben eljátszaná a kéményseprő szerepét. Pécsi Ildikó boldogan fogadta a felkérést, hiszen visszatérhetne arra a helyre, amely az egyik legkedvesebb a számára, a színpadra. Mégis fél, hogy nincs elég ereje a kihíváshoz, ezért álmatlan éjszakákat okozott számára, mit is válaszoljon. A művésznő hajlik rá, de bármennyire is szeretné, mégsem vállalja a feladatot - írja a lap.

Óriási öröm számomra, hogy gondoltak rám, köszönöm a társulatnak, hogy még mindig alkalmasnak találnak a szerepre. Kezdetben lelkes voltam, és örömömben szinte azonnal igent mondtam volna, a Vígszínház az egyik legkedvesebb teátrum számomra. Egyszer egy interjúban viccesen megjegyeztem, életem során már szinte minden karaktert eljátszottam, de a kéményseprő szerepe kimaradt, úgy tűnik, ezt ők is hallották – árulta el a Blikknek Pécsi Ildikó, akinek azonban most kétségei támadtak, képes lesz-e helytállni a színpadon.

Pécsi Ildokó 1963-ban - Forrás: Fortepan - orig: HUNYADY JÓZSEF

Pécsi Ildokó 1963-ban - Forrás: Fortepan - orig: HUNYADY JÓZSEF

( Számos, a legjobban teljesítő koszakából kifelé tartó színész vallotta már be, hogy retteg agyának, memóriájának csökkenő teljesítményétől, attól, hogy a színpadon, a nézők előtt derül ki: már képtelen megjegyezni a szövegét.)

Elbizonytalanodtam, lehet, hogy nem tudnék már maximálisan teljesíteni. Annak idején természetes volt, hogy miután a darabokat nem játszottuk több szereposztásban, előadás nem maradhatott el. Ha kellett, fájdalomcsillapítókkal vagy anélkül, de sosem hagytuk cserben a közönséget. Nem akarom, hogy csalódjanak bennem, sem magamat, sem másokat nem szeretnék kellemetlen helyzetbe hozni – mondta a művésznő, aki közel egy évtizede nem játszott színházi darabban.

A teljes cikk itt olvasható. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!