Előző
Következő
új cikk

Belföld

Uram-bátyám politika, tobzódó luxus - Összefonódások Balog tárcájánál?

nepszava.hu|2017. aug 18. 10:00
[A+ A-]

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma - Google Street View

Lengyel Györgyi fiának fontos pozícióba kerülése ismét jó példája a fideszes maffia-kormány működésének - írja közleményében az Együtt.

Az Orbán-rezsim kiszolgálóinál nem a szaktudás számít, hanem az uram-bátyám viszonyoknak megfelelően a családi kapcsolatok. Vérlázító, hogy Hornyák Tibornak csak foglalkoztatnia kellett az EMMI államtitkárának fiát pofátlan urizálásáért, fényűző életmódjáért cserébe. Az Együtt felszólítja Balog Zoltánt, hogy lépjen fel a személyi összefonódások ellen. Menessze a családját előtérbe helyező közigazgatási államtitkárát és tartson belső vizsgálatot a gyanúsan egy beszállítóra kiírt közbeszerzések miatt.

Elég volt a korrupt személyzeti politikából!

(...) az EMMi államtitkára is követte Orbán Viktor példáját, és gyermeke saját lábon állását támogatja állami forrásokkal a háttérben- írják a közleményben. 

Államtitkár fia intézi a napi 110 ezerért nyaraló táborfőnök bizniszeit - tárta föl az újabb uram-bátyám esetet a 24.hu. Nem csoda, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem talált kivetnivalót abban, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek üdültetését végző Erzsébet-táborok vezetője 110 ezer forintot költött naponta saját szállására a zánkai tábor közvetlen közelében. Hornyák Tibor főtitkár mellett ugyanis a minisztérium államtitkárának fia is fontos pozícióban van az Erzsébet-táborok pénzügyi irányításában. Kuczora Gergely ügyvédi irodájának jutott a bizalmi feladat, hogy költségvetésből származó több mint 40 milliárd forintos működési és ingatlanfelújítási keret közbeszerzéseit lebonyolítsa.

 

Lengyel fia nem először jutott anyja révén jól jövedelmező megbízáshoz: 

Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár fia lett az Emmi alá tartozó Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. jogi képviselője. Az államtitkár szobrász élettársa korábban úgy kapott jelentős állami megbízásokat az NKA-keret terhére, hogy közben az NKA vezetésében ül.  Lengyelt  2012. júliusban nevezte ki a köztársasági elnök az Emmi államtitkárává, korábban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt vezette kormánymegbízottként. Az asszony a Fidesz Polgári Magyarországért Alapítvány igazgatója is volt - írta az Index még 2014-ben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!