Előző
Következő
új cikk

Belföld

Botka: képtelen vagyok jó képet vágni ahhoz, amit látok

nepszava.hu|2017. aug 20. 12:20, frissítve: 2017. aug 20. 13:16
[A+ A-]

MTI Fotók: Rosta Tibor

"A magyar emberek többsége joggal érezheti, hogy Szent István álma beteljesületlen maradt" - jelentette ki Botka László Szegeden tartott ünnepi beszédében, hozzátéve: vissza kell térnünk Európához, Szent István király intelmeihez.

Botka László a szegedi önkormányzat Szent István király és Gizella szobránál tartott ünnepségén azt mondta, akkor tudunk boldog, összetartozó nemzete lenni a Kárpát-medencének, ha nagyobb felelősséget vállalunk egymásért határon innen és túl is. "Az államalapítás ünnepének szellemiségétől nem idegen tiltakozni azokkal szemben, akik nem jó irányba kormányozzák Magyarországot" - utalt az Orbán-kormány politikájára Botka, aki szerint a magyar emberek többsége joggal érezheti, hogy Szent István álma beteljesületlen maradt.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök megáldja az új kenyeret

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök megáldja az új kenyeret

Szeged polgármestere szerint a városon kívül Magyarország tele van igazságtalanságokkal és lesújtó történetekkel. „Szegediként és magyar emberként nem elégedhetünk meg azzal, hogy saját otthonunkban, a város falain belül rendet látunk. Szívem mélyéig szegedi vagyok, és az is maradok, de nem hagyhatom, nem tűrhetem azt, hogy miközben nekünk itt a lehetőségekhez mérten jó életünk van, a városunk szépen gyarapszik, közben az ország nagyobbik fele egyértelmű vesztese lett az elmúlt éveknek. Ha a város határaitól kicsit távolabb tekintek, be kell valljam önöknek, képtelen vagyok jó képet vágni ahhoz, amit látok” – idézte az MSZP kormányfő-jelöltjét a Hír TV.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!