Előző
Következő
új cikk

Fotó

Virágba borult Debrecen - Fotók!

MTI|2017. aug 20. 18:03
[A+ A-]

Csengőszóra ébredtek az emberek Debrecen belvárosában vasárnap: reggel több mint ezer kerékpáros tekert végig a karneváli menet útvonalán és folyamatos csengetéssel jelezte, hogy megkezdődött a 48. virágkarnevál a cívisvárosban.

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

FOTÓK: Czeglédi Zsolt/Szigetváry Zsolt/MTI

A karneváli menetben ezúttal tizennégy virágkocsi vonult fel, díszítésükhöz több százezer szál élő virágot - köztük félmillió Hollandiából érkezett dáliát - és több mázsa szárazvirágot használtak fel. 

A kocsik a Nagyállomás felől a Nagytemplom előtt elhaladva érkeztek meg a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterére, ahol egész nap megtekinthetik az érdeklődők a kompozíciókat és leadhatják szavazataikat az általuk legszebbnek ítélt virágkocsira. 

Kiállították a karneválok történetének legnagyobb, versenyen kívül készített kompozícióját is: a különleges virágsárkány 21 méter hosszú és csaknem százezer friss dáliával díszítették fel a készítői.

Szavazni 18 óráig lehet, az eredményt este a Karneváléj című arénashow kezdetén jelentik be a Nagyerdei Stadionban. Ugyancsak ott derül majd ki, mely művészeti csoportokat díjazza a karnevál díszvendégeiből álló zsűri. Az idei virágkarneválon tíz hazai mellett tíz külföldi tánc- és hagyományőrző csoport vonult fel, és mutatta be produkcióját nagy tapsot kiváltva a felvonulási útvonal két oldalát zsúfolásig megtöltő érdeklődő előtt. 

Az esti Karneváléjen húszezer néző előtt kétezren lépnek színpadra, az idei virágkarnevál az Egyetem téri tűzijátékkal fejeződik be Debrecenben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!