Előző
Következő
új cikk

Külföld

Merénylet? - Buszmegállókba hajtott egy autós Franciaországban (fotók)

nepszava.hu|2017. aug 21. 11:48, frissítve: 2017. aug 21. 18:10
[A+ A-]

FOTÓK: BORIS HORVAT/AFP

Lopott furgonnal hajtottak bele két buszmegállóba is délelőtt a franciaországi Marseille-ben. Egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült - írja az OrigoA helyi sajtó úgy tudja, francia állampolgárságú sofőr pszichés problémákkal is küszködött. 

Az eset délelőtt 10 órakor történt a város 11. kerületében, Valentineben. Meg nem erősített hírek szerint egy 40 év körüli nő az áldozat. Egyelőre nem lehet tudni, hogy terrortámadás történt-e. Ezt vizsgálják a hatóságok.

A francia rendőrség viszont arról tájékoztatott, hogy korábban, 8 óra 10 perckor egy másik hasonló incidens is történt ma Marseille-ben, még pedig a 13. kerületben. Itt egy 29 éves nő súlyos sérüléseket szenvedett. Az elkövető motivációiról egyelőre nem lehet biztosat tudni. Az elkövető ugyanaz, aki a Valentine negyedben is a várakozók közé hajtott.

A helyi sajtó úgy tudja, francia állampolgárságú sofőr pszichés problémákkal is küszködött. 

Fotó: BERTRAND LANGLOIS/AFP

Fotó: BERTRAND LANGLOIS/AFP

Xavier Tarabeux marseille-i államügyész az AFP hírügynökségnek azt nyilatkozta: "egyelőre nincs olyan eleme az esetnek, amelyből arra lehetne következtetni, hogy terrortámadás történt volna". A furgon vezetőjének a kihallgatása jelenleg is zajlik.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!