Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Tragédia a Dózsa György úton - Szabadlábon M. Richárd

nepszava.hu|2017. aug 21. 12:49, frissítve: 2017. aug 21. 18:04
[A+ A-]

MTI Fotó: Mohai Balázs

A májusi, Dózsa György úti halálos baleset okozásával gyanúsított M. Richárd előzetes letartóztatásáról döntött hétfőn délelőtt a bíróság: a várakozásokkal ellentétben a Fővárosi Törvényszék nem találta szükségesnek a letartóztatást, házi őrizetbe került, és még nyomkövetőt sem kell viselnie - írja a 24.hu. A rendőrök szúrópróbaszerűen fogják ellenőrizni a lakhelyén. Az ügyészség fellebbezett az ítélet ellen, továbbra is a gázoló előzetes letartóztatását indítványozza.

A vizsgálat megállapította, hogy a gyanúsított kokaint fogyasztott. A gyanúsított cselekménye halálos közúti baleset gondolatlan okozásának és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának megállapítására lehet alkalmas.

A férfit szombaton délután vette őrizetbe a rendőrség, miután megalapozottá vált a halálos közúti baleset okozásának gyanúja. M. Richárd májusban rohant Mercedes kabriójával egy éppen kanyarodó Citroënbe, ami a buszmegállóban várakozó emberek közé csapódott a Dózsa György úton. A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen, egy 37 éves pedig a kórházba szállítását követően halt meg.

Forrás: police.hu.

Forrás: police.hu.

M. Richárd a kecskeméti maffiaper ötödrendű vádlottjaként korábban nyolc év fegyházbüntetést kapott, őt és társait bűnszervezet tagjaként elkövetett emberölés előkészületével, fegyvercsempészéssel és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolta az ügyészség.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!