Előző
Következő
új cikk

Belföld

Győztek a kommentelők - Kivégezte kabaláját a MÁV

nepszava.hu|2017. aug 21. 18:21
[A+ A-]

Illusztráció: Tóth Gergő

A MÁV Facebook-oldalán jelentette be, hogy visszavonják a közösségi oldaluk kabalafigurájának tervezésére kiírt pályázattal kapcsolatos közönségszavazási lehetőséget a beérkezett észrevételek (értsd: kritikák) miatt.

Lapunk a múlt héten mutatta meg, melyik kabalafigura nyert a MÁV-START közösségi portáljára kiírt pályázaton. Az első helyezett Trackman lett, ám a győztes nem nyerte el a kommentelők tetszését.

"Erre nem voltam felkészülve lelkileg - írta az egyik hozzászóló. A másik keményebb volt: Reméljük, hogy "Trackman" majd hozzásegít a heti szintű felső vezeték szakadások, váltóberendezés-hibák elkerüléséhez szinte minden vonalon, s a rendszeres késésekhez, a szolgáltatások színvonaltalanságához (pl. csatlakozhatatlan wifi a vonatokon) igazítja majd az utazás árát is!!!

A MÁV a többi pályázót is megmutatta, és hozzájuk képest azért egy szavunk sem lehet. Mutatjuk az egyik legsokkolóbbat:

A hozzászólók éles kritikái miatt döntött most úgy a MÁV, hogy az egészet visszavonja, azaz mégsem lesz Trackman (vagy egy kommentelő szerint Trökmön - a bajsza miatt) a Facebook-oldaluk kabalája, és a későbbiekben sem tervezik újabb figurával népszerűsíteni a céget.

A közleményükben elnézést kértek az érintettektől:

A MÁV-START már az eredményhirdetés után magyarázkodásra kényszerült - emlékeztet a 444. Megírták, hogy nem meghívásos pályázatról volt szó, pénzt sem költöttek rá, csak egy Interrail-bérletet ajánlottak fel a nyertesnek, a szakmai zsűriben sem grafikusok, hanem MÁV-Start-dolgozók ültek, és a figura nem a cég, hanem a Facebook-oldal kabalája lesz (azaz most már csak lett volna).

Lájkoljon minket a Facebook-on is!