Előző
Következő
új cikk

Belföld

Így hívogatja a nyugdíjasokat a Fidesz - Hangfelvétel!

nepszava.hu|2017. aug 22. 16:22, frissítve: 2017. aug 22. 16:57
[A+ A-]

Orbán Viktor március 15-én Forrás: Facebook/Orbán Viktor

A Fidesz elindította Vona Gábor szavairól szóló telefonos „tájékoztató kampányát” - jelentette be Hidvéghi Balázs még hétfőn. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: informálni akarják az időseket arról, milyen megengedhetetlen kifejezéseket, sértő jelzőket használt a magyar nyugdíjasokra a Jobbik elnöke. Valakinek már sikerült is rögzítenie, hogyan győzködik az érintetteket arról, hogy Vona igenis megsértette őket.

A Fidesz a 444-nek el is ismerte, hogy a következő szöveggel hívogatják a nyugdíjasokat:

„Jó napot kívánok, a Fidesz nevében keresem. Azért hívom, mert önnek is tudnia kell, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke megsértette a nyugdíjasokat. Azt mondta róluk, hogy szennyvíz folyik a szájukból, magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, és trágárul ordibálnak. Ez felháborító! A Jobbik szégyellheti magát! Nem először fordítanak hátat az időseknek, nem először sértegetik őket. Vona Gábor kijelentése csak a legutóbbi példa. Ne felejtsük el, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk! Köszönöm, hogy meghallgatott.”

„A belinkelt felvétel némi hanghibával, megegyezik ezzel” – tette hozzá a Fidesz.

A hangfelvételt az alábbi linkre kattintva hallgatja meg!

Vona Gábor eredeti, az Idősek Tanácsának szóló nyílt levelét pedig - amit aztán a Fidesz a saját hasznára forgatott ki - itt olvashatja el!

"Egy politikus nem engedheti meg magának, hogy kiszemeljen egy csoportot, és azokat megsértse" – mondta Hidvéghi Balázs az M1-en, miután elindult a Vona Gábor szavairól szóló telefonos „tájékoztató kampány”. A Fidesz kommunikációs igazgatója hozzátette: ha "egy politikus mégis megsért egy csoportot, akkor bocsánatot kell kérnie."

Az viszont nem derült ki, hogy Semjén Zsolt bocsánatot fog-e kérni bárkitől hétvégi kijelentése miatt, miszerint "PC módon tudnék olyan népcsoportot, pontosabban olyan csoportokat mondani Magyarországon, akik életükben egy fillér adót nem fizettek, mégis abszurd lenne azt mondani, hogy ne legyen szavazati joguk."

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke a miniszterelnök-helyettes szavaira reagálva azt mondta: „Semjén azonnal és nyilvánosan tisztázza, hogy melyik népcsoportra gondolt, aki szerinte egy fillér adót sem fizet. Az Együtt szerint magyar cigány honfitársainkra, ezért le kell mondania posztjáról”. Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője szerint szimpla nyelvbotlásról van csak szó. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!