Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Itthon megelőzhető lett volna a tojásszennyezés

MTI-információ|2017. aug 23. 15:57
[A+ A-]

Az LMP országgyűlési képviselője szerint megelőzhető lett volna a magyarországi tojásszennyezés, ha az Országgyűlés kormánypárti többsége hozzájárult volna az ellenzéki tömörülés tavaszi kezdeményezéséhez.

Sallai R. Benedek szerdai budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: pártja korábban egy olyan országgyűlési határozati javaslatot terjesztett a Ház elé, amely a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) megerősítésével, forrásainak növelésével, az általa elvégzett vizsgálatok körének és számának növelésével javította volna az élelmiszerbiztonságot. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar hatóság a belga hatóságok bejelentése után egy hónappal mutatta ki magyarországi termékeken is a káros anyagot, amelyet az unió már 2003-ban betiltott. 

A Nébih egy hónapos bűnös mulasztása veszélyeztette a fogyasztókat- szögezte le Sallai R. Benedek, aki egyúttal cáfolta azt az állítást, hogy csak a szennyezett termék nagy mennyiségű fogyasztása lenne veszélyes. Azt mondta: gyengébb immunrendszerű kisgyermekekre nézve már kevesebbnek is lehetnek következményei.

A képviselő a sajtótájékoztatón elmondta azt is: az LMP országos elnöksége felszólítja a Fidesz és a KDNP frakcióit, hogy kezdeményezzenek parlamenti vitanapot a devizahitelesek megsegítéséről, ha már nem vettek részt az Országgyűlés erről szóló hétfői rendkívüli ülésén. Az LMP ugyanis úgy látja: a problémát a kormánypártok nem oldották meg, sőt a legnehezebb helyzetben lévőket hagyták cserben.  Lájkoljon minket a Facebook-on is!