Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ezt benézték - Nem nyomoznak a szegedi parkolóbérletek ügyében

nepszava.hu|2017. aug 23. 16:17
[A+ A-]

Forrás: Szeged, Városháza - Google Street View

A Központi Nyomozó Főügyészség nem folytat eljárást a szegedi önkormányzat által 2008 és 2012 között ingyenesen kiosztott parkolóbérletek ügyében - tájékoztatta Kovács Katalin szóvivő szerdán az MTI-t.

Mint az ügy kapcsán a hónap közepén megírtuk, Szabó Bálint Likvid Kontroll Kft. vezetője sajtótájékoztatót tartott a Tisza-parti városban, ahol azt mondta: Botka László szegedi szocialista polgármester hivatali vesztegetés gyanújába keveredett, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI)  pedig nyomozást indított az ügyben. Szerinte Botka a város pénzéből helyi és megyei rendőri vezetőket korrumpálhatott. Az MSZP akkor így reagált: 

Az utóbbi években ingyenes városi parkolási lehetőséghez jutottak közül többen sorolhatók a Fideszhez, mint az ellenzékhez. Ez nem akadályozza meg a Fideszt és az általa felbérelt álügyvédet, Szabó Bálintot abban, hogy mondvacsinált vádakkal álljanak elő. A vádak nem csak nevetségesek, de pitiánerek is: egy, a közpénzt rendszerszerűen, nagyüzemben lopó párt képviselői beszéltek korábban hűtlen kezelésről, most már kenőpénzről, miközben autóik ingyenesen parkolnak a városban.Orbánék megfelelő embert találtak erre a feladatra, hiszen Szabó Bálintnak bírósági papírja van arról, hogy notórius hazudozó - tették hozzá.

Az ügyészségi szóvivő most közölte: az ügyben sem hivatalból, sem más hatóság megkeresésére nem indított eljárást a Központi Nyomozó Főügyészég, sem a szegedi regionális osztálya. Hozzátette: az ügy áttétellel sem került a főügyészségre.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!