Előző
Következő
új cikk

Sport

Tíz érmet hoznának Racicéből

Népszava|2017. aug 24. 05:58
[A+ A-]

A kétszeres világbajnok Medveczky Erika újabb dobogós helyezésben reménykedik. Fotó: Szalmás Péter

Tíz éremben bízik Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu-válogatott szövetségi kapitánya a csehországi Racicében ma kezdődő világbajnokságon. A szakember úgy véli, ezúttal is a két női szakág lehet a legsikeresebb, de bízik benne, hogy odaérnek a dobogóra a férfi kajakosok és kenusok is.

A csapat eredetileg egy busszal utazott volna, de később változott a menetrend.

"Előzetesen úgy terveztük, hogy nagy busszal megyünk, végül úgy döntöttünk, hogy nyolc kisbusszal és két autóval utazunk, így a szállás és a pálya között is könnyebb lesz közlekednünk" – indokolta a módosítást Hüttner.

A plovdivi Eb-n másfél hónappal ezelőtt tizenhat dobogós helyezéssel zártak a magyarok, Hüttner azonban felhívta a figyelmet, hogy a vb-n erősebb a mezőny, ezért a tíz érem is nagyon szép eredmény lenne.

A kapitány azt is elmondta, a válogatott átalakulóban van, több fiatal is tagja a keretnek. A racicei vb-re úgy tekint, mint egy nagyon fontos állomásra a 2020-as tokiói olimpia felé vezető úton. A végső cél a sikeres olimpiai szereplés.

A vb-n 34 magyar sportoló vesz részt.

Férfiak:

Kajak: Balaska Márk, Birkás Balázs, Ceiner Benjámin, Horváth Bence, Hufnágel Tibor, Ilyés Róbert, Kammerer Zoltán, Kopasz Bálint, Molnár Péter, Mozgi Milán, Nádas Bence, Noé Bálint, Paumann Dániel,Tóth Dávid, Tótka Sándor.

Kenu: Hajdu Jonatán, Fekete Ádám, Kiss Tamás, Korisánszky Dávid, Mike Róbert, Sarudi Pál, Varga Dávid, Vasbányai Henrik.

Nők: 

Kajak: Bodonyi Dóra, Farkasdi Ramóna, Fazekas-Zur Krisztina, Hagymási Réka, Lucz Dóra, Medveczky Erika, Szabó Ágnes, Takács Tamara, Vad Ninetta.

Kenu: Balla Virág, Takács Kincső.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!