Előző
Következő
új cikk

Belföld

Párbeszéd: Szijjártót kell visszahívni

nepszava.hu|2017. aug 25. 13:21
[A+ A-]

A Párbeszéd szerint Szijjártó Péternek azonnal le kell mondania a holland diplomáciai kapcsolatok példa nélküli felrúgásáért! Az Orbán-kormány a magyar nagykövet visszahívásával ismét csak azt bizonyítja, hogy Magyarországra Putyin alattvalójaként tekint, nem pedig mint az Európai Unió tagjára. Szijjártó távozzon, mielőtt hadat üzen a teljes Uniónak! - írja közleményében Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Gajus Scheltema távozó holland nagykövet a 168 órában megjelent interjújában pontosan jellemezte az Orbán-kormány üzelmeit. Szijjártó Péter részéről aránytalan túlkapás a diplomáciai kapcsolatok felfüggesztése még akkor is, ha a Fidesznek fáj az igazság.

A távozó holland nagykövet ugyanis nem a magyar embereket, nem Magyarországot, hanem a Fidesz-kormányt kritizálta. Amikor Gajus Scheltema azt nyilatkozta: "Nem pénzelhetjük a korrupciót, nem tarthatunk életben egy korrupt rendszert", éppen a magyar emberek érdekét védte. Ha Szijjártó szerint az Orbán-kormány nem korrupt, akkor pedig azért nem tehet diplomáciai lépést - zárul a közlemény.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!