Előző
Következő
új cikk

Belföld

Putyin Budapesten - Átragasztotta az utcaneveket a Momentum

nepszava.hu|2017. aug 28. 12:58
[A+ A-]

A Momentum Mozgalom akciócsoportjai hétfő hajnalban Budapest több pontján is átragasztották az utcanévtáblákat, visszaállították a kommunista rendszer régi utcaneveit - többek között így várta az ellenzék Vlagyimir Putyint, akit Orbán Viktor hívott meg a budapesti dzsúdó-világbajnokságra. 

Az aktivisták jártak a Fővám téren – ebből lett Dimitrov tér, a Lehel téren – Élmunkás tér, az Erzsébet téren – Sztálin tér, a Ferenciek terén – Felszabadulás tér, a Ludovika téren – Kun Béla tér, a Nyugati téren  – Marx tér, az Oktogonnál – November 7. tér, a Király utcánál – Majakovszkij utca és az Erzsébet, valamint Teréz körúton – Lenin körút.

Az átragasztott táblákra rákerült a “Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!” feliratú Momentum-matrica is.

Néhány fős csapatok járták a várost hajnalban, létrákkal, matricákkal, egyikük a 24.hu-nak úgy fogalmazott, az egész napos akciósorozatuknak ez csak első állomása. A nap folyamán szórólapon osztják majd például a Népszabadság 1972. november 28-i számának címlapját. Ezen a napon érkezett ugyanis Budapestre Brezsnyev és a szovjet vezetés.

"Sodródunk Oroszország karjaiba, Orbán Viktor lök minket oda, saját kénye-kedve szerint. Mi, fiatalok nem hagyhatjuk. A fiatal Orbán Viktor sem hagyná" - mondta az egyik aktivista a portálnak.

Lásd még: Putyin megérkezett Budapestre - Tüntet az ellenzék (Videó!)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!