Előző
Következő
új cikk

Belföld

A legjobb startupokat várja a Telenor

Népszava|2017. aug 31. 05:18
[A+ A-]

Fotó: Shutterstock

A tavalyi sikeres programot követően az újonnan induló vállalkozások ismét pályázhatnak támogatásokra.

A tavalyi sikeres programot követően a Telenor Magyarország másodszor is meghirdeti startupokat támogató akcelerátor pályázatát. A program fejlesztőprogramot és pénzügyi befektetést nyújt, hogy a cégek mielőbb további befektetésekhez jussanak és kiléphessenek a nemzetközi piacra. A www.telenor.hu/accelerate oldalon szeptember 4-ig jelentkezhetnek a vállalkozások. A nyertes startupok szakértő mentorokhoz, tapasztalt felsővezetőkhöz, pénzügyi forrásokhoz, befektetőkhöz, valamint a Telenor Csoport nemzetközi ügyfélköréhez és partnerhálózatához hozzáférve nyerhetnek a fejlődésükhöz szükséges lendületet és befektetést.

A 2016-ban indított Telenor Accelerate volt az első vállalati program Magyarországon. Tavaly öt nyertes startupot választottak ki, amelyek részt vehettek a workshopokból és mentoring-foglalkozásokból álló fejlesztésen. A szolgáltató 5-10 millió forint azonnali befektetést is biztosított a vállalkozások számára, amelyek a Telenor ügyfélkörében rejlő marketinglehetőségeket is kiaknázhatták.

Az idei programban három nyertes céget hirdetnek, amelyek öt hónapos intenzív képzésen vesznek részt a törökbálinti Telenor Házban, illetve a Kaptárban, ahol közösségi irodát is biztosítanak számukra.

Vállalati akceleráció
Az üzleti akceleráció keretein belül általában olyan találmányokat fejlesztenek tovább, amelyek már szellemi termékvédelemmel rendelkeznek, rendezett cég-, és tulajdoni viszonyok biztosítják a növekedési lehetőséget. A fő célkitűzés a már kifejlesztett termék vagy technológia piaci bevezetése, az esetlegesen már meglévő piacok nemzetközi szintű bővítése, illetve a szabadalom vagy know-how nemzetközi hasznosítása.

A mentori szerepet a magyar befektetői társadalom legtapasztaltabb résztvevői vállalták: Pistyur Veronika (Bridge Budapest), Oszkó Péter (Oxo Group), Varga Zoltán (Central Invest), Várkonyi Balázs (Extreme Digital), Vinnai Balázs (Misys Digital Channels) és hatodik mentorként csatlakozott hozzájuk Simó György (Day One Capital). A Telenor mellett a program támogatója a Microsoft és a Samsung is.

"Hiszek benne, hogy a magyar startupok innovatív ereje és kreativitása, valamint a Telenor globális tapasztalata valós nemzetközi sikert hozhat a legjobb pályázóknak. Az a célunk, hogy elősegítsük Magyarország digitális fejlődését. Ezért fogunk össze a legizgalmasabb startupokkal, hogy új fejlesztéseket, ötleteket vezethessenek be a piacra és szolgáltatásaik eljussanak ügyfeleink és partnereink széles köréhez" – nyilatkozta Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

„Fantasztikus startupok és termékek vettek részt a tavalyi első programban, és nagyon büszke vagyok rá, hogy az elmúlt hónapok közös munkája eredményeképp többen közülük sikeresen piacra léptek, befektetőkkel tárgyalnak. Továbbra is azért dolgozunk, hogy beinduljon a nagyvállalatok és a startupok közötti aktív együttműködés” – mondta Takács Zoltán, a Telenor Magyarország innovációért felelős alelnöke. (x)

Telenor Accelerate
A program 150 millió forint értékű támogatást ajánl fel magyar startupok számára alacsony százalékú kisebbségi részesedés ellenében, az alábbi lehetőségekkel:
- hozzáférés a Telenor ügyfélköréhez és partnerhálózatához: tesztelési és marketinglehetőségek a Telenor Csoport 200 millió ügyfele és 1 millió nagyvállalati partnere körében
- személyes mentoring-foglalkozások szakértő mentorainkkal és Telenor felsővezetőkkel
- 5 hónapos intenzív képzés
- hozzáférés angyal befektetőkhöz, finanszírozási forrásokhoz, potenciális helyi és nemzetközi partnerekhez
- kiváló infrastruktúra: közösségi iroda Budapesten (Kaptár) és Törökbálinton
- 5 - 10 millió forint befektetés
- Microsoft BizSpark felhőszolgáltatás csomag
- A csapattagok számára Telenor Hello Data tarifa és Samsung S8 készülék
- Részvételi lehetőség csereprogramban a Telenor ázsiai akcelerátor kezdeményezéseinek résztvevőivel

Lájkoljon minket a Facebook-on is!