Előző
Következő
új cikk

Belföld

Újabb botrány a BKK-nál - Kirúgták a sofőrt, aki direkt szívatott egy utast

nepszava.hu|2017. szept 1. 09:00, frissítve: 2017. szept 1. 09:40
[A+ A-]

A kép illusztráció! FOTÓ: Népszava

A 27 éves Szilvia augusztus 19-én este szeretett volna hazajutni az aznapi utolsó 55-ös busszal, ami hét perccel korábban indult el a Közvágóhídtól. A nő taxival próbálta utolérni a buszt, de a BKK sofőrje nem engedte fel a járatra. Szilvia panaszt tett a cégnél, az ügy kivizsgálása után pedig elbocsátották a járművezetőt.

„A menetrend szerinti időnél hét perccel hamarabb ért a megállóba, így természetesen csak a túloldalról láttam, ahogy elmegy előttem. Az utolsó 1500 forintomból megkértem egy taxist, hogy érje utol. Már 1800-nál járt a taxióra, amikor elértük a buszt, aminek a sofőrje – annak ellenére, hogy a taxi elé állt, én pedig kopogtattam az ajtaján – egyszerűen továbbhajtott. A következő megállóig jószántából vitt el a taxis, de a buszos szándékosan a megálló előtt tíz méterrel állt meg, hogy mire én odaszaladok, ő már mehessen tovább.

A kedves taxis elvitt még egy megállót, de ott sem volt hajlandó kinyitni az ajtót. Beálltam a jármű elé, mondván, márpedig nélkülem nem megy sehova, de rám nyomta a gázt, ha nem ugrom el, elütött volna. Tudta, hogy nem tudok hazajutni, mert az ő járata az utolsó, szégyen az egész” - mesélte Szilvia a Borsnak. A nőt végül a taxis vitte haza, és otthon fizette ki a fuvardíjat.

Szilvia panaszt is tett az ügyben a BKK-nál, akik kivizsgálták az ügyet, és ezt válaszolták: „Észrevétele alapján vizsgálatot folytattunk az augusztus 19-én történtekkel kapcsolatban és megtekintettük az érintett jármű kamerafelvételeit. A felvételek sajnos igazolták a panaszát, ezért munkáltatói eljárást indítottunk az autóbuszvezetővel szemben, melynek következményeként a továbbiakban nem teljesíthet szolgálatot menetrend szerinti járatainkon.”

Ezen kívül azt is felajánlották, hogy számla ellenében természetesen kifizetik az augusztus 19-i taxiút árát. Szilvia erre reagálva azt mondta a Borsnak: "mérges voltam rá, fájt a megaláztatás, de azt egy percig sem kívántam, hogy elveszítse a munkáját".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!