Előző
Következő
új cikk

Külföld

Putyin megmondta, ki lesz "a világ ura"

nepszava.hu|2017. szept 1. 17:38, frissítve: 2017. szept 1. 18:06
[A+ A-]

AFP fotó

Az orosz elnök, akit - mint a minap megírtuk - a magyarok töbsbége nem igazán kedvel, ma afféle Nostradamusként a jaroszlavli Projektorija elnevezésű tudományos-technikai diákfórumon kijelentette: A világ ura lesz az az ország, amelyik elsőségre tesz szert a mesterséges intelligencia kifejlesztése terén. ( vagyis hát nem "ki", hanem "mi" lesz a világ ura.)

Az MTI beszámolója szerint az orosz elnök azt is hozzátette, hogy nagyon nem lenne kívánatos, hogy ez a monopólium konkrétan valakinek a kezében összpontosuljon. Mert: a mesterséges intelligencia nemcsak Oroszország jövője, hanem az egész emberiség jövője. Kolosszális lehetőségek és nehezen előre jelezhető fenyegetések rejlenek benne.

Putyin a felelős demokrata 

Az orosz elnök a nyilván csillogó szemű diákok előtt azt is mondta, hogy ha Oroszország élre tör ezen a területen, akkor meg is fogja osztani az egész világgal ezt a technológiát, ahogy ma is megosztjuk az atomtechnológiát.

Ez lesz az új űrverseny?

(Az űrverseny az űrkutatás egy korszakát jelöli, egy nem hivatalos versengést jelent az egykori két nagyhatalom az Egyesült Államok és a Szovjetunió között 1957-től 1975-ig.  Az űrversenyt szokás a hidegháború egyik fejezetének is tekinteni.)

Merthogy Vlagyimir Putyin azért sietett hozzátenni: de hogy ne álljunk a sor végén, ezen már ma dolgoznunk kell. Az orosz elnök kitért arra is  hogy szerinte a jövő háborúit drónok fogják megvívni és ha az egyik fél drónjai legyőzik a másikéit, nem marad más választás, mint a megadás.

Rólunk is szót ejtett

Épp most voltam Magyarországon. Magyar partnereink megerősítették, hogy folytatják a paksi erőmű Oroszországgal közös bővítési projekt megvalósítását - informálta a megjelenteket Vlagyimir Putyin, hangsúlyozva: országa számos országban aktív a nukleáris energetika terén.

Kis - ismerős - melldöngetés

Világszerte fejlesztjük projektjeinket. És sohasem fukarkodunk. Nemcsak eladunk egy terméket, hanem egész iparágakat teremtünk: szakembereket készítünk fel, jelentős projekteket adunk át a helyi vállalatoknak, megosztjuk tudásunkat - sorolta a nyilván magának tulajdonított sikereket, majd rátett még egy lapáttal:  az orosz szakemberek megelőzik japán, amerikai és más országokból való kollégáikat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!