Előző
Következő
új cikk

Külföld

Ahol másnaposságra is jár szabadnap

nepszava.hu|2017. szept 1. 19:43
[A+ A-]

Illusztráció/Shutterstock

Másnaposság miatt is szabadnapot vehetnek ki ezután egy brit vállalat dolgozói. A Dice alkalmazottai egyszerűen SMS-ben, a “zene”, “sör” és “betegség” emotikonok beküldésével jelezhetik munkáltatójuknak, ha egy túlságosan jól sikerült este után nem érzik magukat alkalmasnak a munkára és ezért inkább otthon maradnának - tudósít az Euronews.

A dolgozóknak nem kell ezután egynapos betegséget szimulálniuk vagy beteg hangon betelefonálniuk, hogy kimentsék magukat – indokoltak a cégnél. Az újítás nem teljesen önzetlen gesztus a Dice részéről, ugyanis a zenei szektorban működnek: koncertjegyeket árulnak egy mobiltelefonos applikáción keresztül. Ezzel is szeretnék bátorítani az alkalmazottakat, hogy ismerjék a zenéket, amivel foglalkoznak, sőt akár új megbízásokat is hozzanak a cégnek.

“A legnagyobb megbízásaink közül több is egy-egy koncert után jött össze. Bízunk egymásban, és az akarjuk, hogy az emberek őszintén elmondhassák, ha elmentek egy koncertre és az elhúzódott” – mutatott rá a cég alapítója, Phil Hutcheon az AFP francia hírügynökségnek. A munkaadó nagylelkűsége természetesen nem korlátlan, egy évben négyszer élhetnek a lehetőséggel a dolgozók.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!