Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vona is írt Junckernek

nepszava.hu|2017. szept 3. 09:38
[A+ A-]

Vona Gábor FOTÓ: Tóth Gergő

Vona Gábor az Európai Bizottság elnökének írt levelében megindokolja, miért is írt:

Engedjen meg némi iránymutatást ahhoz, hogy az Európai Bizottság, és személy szerint Ön is megfontolt döntést tudjon hozni Magyarország miniszterelnökének azon kéréséről, miszerint az Európai Bizottság járuljon hozzá a schengeni határvédelem magyar költségeihez.

A Jobbik elnöke ezután kifejti, hogy igen, kell a pénz:

A mostani miniszterelnöki kérés mind a Jobbik, mind a társadalom többségének megítélése szerint jogos.... Nem az Orbán-kormány teljesítményét kell honorálnia az Európai Bizottságnak: a magyar nép, a rendőrök, katonák, és az őket támogató adófizetők erőfeszítéseivel kell szolidárisnak lenni, hogy továbbra is el tudják látni azt a történelmi feladatot, amit Európa védelme jelent.

Végül Vona óvatosságra inti az Európai Bizottságot:

Támogassák a magyar miniszterelnök kérését, de biztosítsák, hogy a kért összeget a jelenlegi korrupt kormány kizárólag a határvédelemben részt vevő rendőrök és katonák bérére, munkakörülményeik javítására fordíthassa, hogy ne alamizsnáért, hanem tisztességes európai bérekért védhessék az unió határait. Ezzel a lépéssel üzenjünk közösen: Európa számíthat Magyarországra a bevándorlás elleni küzdelemben, és Magyarország is számíthat Európára az elvándorlás elleni küzdelemben. Így lesz a szolidaritás valóban – szóvivőjük szavaival élve – "kétirányú utca".

(A nyílt levelez az Országos Sajtószolgálat tette közzé.)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!