Előző
Következő
új cikk

Külföld

Semjén Zsolt legjobb tanítványai

Népszava|2017. szept 4. 10:31
[A+ A-]

A Szlovák Nemzeti Párt azon kezdett morfondírozni, hogy kezdeményezi a fegyverviselési jog alkotmányba foglalását az EU túl szigorú szabályozása miatt. Úgy vélik, így segíthetik a vadászokat, akik legfőbb pártfogója Magyarországon Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. Az SNS sajtóközleményben fejtette ki ebbéli szándékát, azt követően, hogy elnökük, Andrej Danko felvetette a témát az RTVS "5 perc múlva 12" című műsorában – közölte a bumm.sk.

Danko az alkotmány elfogadásának évfordulója alkalmából tartott beszélgető műsorban fejtette ki, hogy e dokumentum megváltoztatásának egyik lehetséges módja az lenne, ha belefoglalnák az alkotmányba a fegyverviselés jogát. Szerinte ez a vadászok érdekeinek is kedvezne. A parlament elnöke szerint ez azoknak a jogoknak az egyike, amelyik miatt nem érezzük magunkat megfelelően erősnek és gyenge a komfortérzetünk az EU-hoz való kötődésünkben.

"Az SNS a fegyverek és lőszerek tartásának EU általi túlzott szabályozása miatt kezdett foglalkozni a változással" – magyarázta Zuzana Škopcová, az SNS elnökének irodavezetője. Škopcová szerint az ide vonatkozó európai előírások a lakosság lefegyverzését szolgálják, ami miatt csökken az egyes államok nemzetbiztonsága. Az SNS szerint az európai jogszabályok egyúttal korlátozzák a vadászokat és a sportlövészeket is. A nemzetiek ezért kötelességüknek érzik teret nyitni a Szlovák Köztársaság polgárai számára a 21. század biztonsági kihívásaival szembeni önvédelemre.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!