Előző
Következő
új cikk

Belföld

Együtt: Az MNB alelnök fizesse vissza 43 milliós kedvezményes hitelét!

nepszava.hu|2017. szept 5. 13:20
[A+ A-]

Matolcsynak le kell állítania a lakáshitel panamát és tisztáznia kell magát Polt Péternek is! - teszi hozzá a címben idézett felszólításhoz a párt közleménye. 

Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja szerint elfogadhatatlan, hogy a jegybank alelnöke, Nagy Márton havi bruttó 7-9 millió forintos jövedelme mellé még 43 millió forint közel ingyenes lakáshitelhez is jutott. Az MNB maradék jó hírnevének megőrzése érdekében Nagynak azonnal vissza kell fizetnie a hitelt és a kedvezmény összegét. Továbbra is tisztázandó, hogy a legfőbb ügyész is profitált-e a lakáshitel panamából?

A közelmúltban Spät Judit közérdekű adatigénylései nyomán derült ki, hogy nemcsak Vajda Zita, Matolcsy György jegybankelnök újdonsült felesége jutott korábban több tízmilliós kedvezményes munkáltatói hitelhez az MNB-ben, hanem sokan mások is. A legnagyobb kedvezményes hitelek 43, 46 és 50 millió forintosak és a hitelfelvevők között szerepel az MNB-nek két alelnöke és egy ügyvezető igazgatója is. Matolcsy elnöksége alatt eddig összesen 3,6 milliárd forint közel ingyenes hitelt osztogattak szét, 402 főnek.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!