Előző
Következő
új cikk

Külföld

Merkel: nem ismétlődhet meg 2015

Népszava|2017. szept 6. 08:41
[A+ A-]

Tojással dobálták Angela Merkelt egy választási kampányfellépése során, Heidelbergben. A zöldségekből a mellette álló moderátornak is jutott valamennyi. A kancellár a tőle megszokott higgadtsággal reagált, s papírzsebkendőt nyújtott a kereszténydemokrata rendezvény műsorvezetőjének. Az incidens a rendezvény végén történt, az egyetemi téren. A kancellár ekkor már befejezte beszédét.

Egyelőre nem világos, ki hajigálta a paradicsomot. Valószínűleg egy szélsőjobboldali tüntetőről lehetett szó, mert a rendezvényt a bevándorlásellenes mozgalom, a PEGIDA, illetve az euroszkeptikus Alternatíva (AfD) hívei próbálták megzavarni. A rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy két különböző helyről dobálták a paradicsomokat. Nyomozást indítottak testi sértés okozásának szándékával és károkozással.

A kancellár a beszédben honfitársait dicsérte, akik humanitásukról tettek tanúbizonyságot a menekültválság közepette. „Ha hibáztunk, akkor nem azzal, hogy felvettük az országba a menekülteket, hanem azzal, hogy nem figyeltünk arra, hogy a jordániai, libanoni, törökországi és szíriai menekülteknek nincs mit enniük, el vannak zárva az oktatástól és embercsempészek markaiba kerültek". Hozzátette, „2015 nem ismétlődhet meg".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!