Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kvóta-ítélet - És megjött Kósa Lajos...

nepszava.hu|2017. szept 6. 14:18
[A+ A-]

Még az is lehet, hogy valójában szeretett volna valami jót és eredetit mondani, de már úgy tűnik képtelenek erre. Az Európai Bíróság megnyitotta az utat az Európai Bizottságnak a Soros-terv végrehajtására - ezt sikerült mondania a Fidesz frakcióvezetőjének az ítéletre reagálva. 

És meg is magyarázta: 

A Soros-terv lényege, hogy az Európai Uniót nyitva kell tartani a migránsok előtt, évi egymillió bevándorlót kell befogadni. Magyarország - vett megint egy kalap alá mindenkit - ragaszkodik a határok védelméhez - tette hozzá. Nagyjából, és zanzában megsimételte, amit Szijjártó miniszter már hosszasan ecsetelt, miszerint: a jogi küzdelem egyáltalán nem zárult le, sőt csak most kezdődik" Magyarország ugyanis nem akar a kötelező betelepítési kvóta alapján egyetlen migránst sem fogadni. Azt is mondta, hogy még meg sem száradt a tinta a bírósági ítéleten, a Politico brüsszeli hírportál már arról számolt be, hogy az Európai Bizottság a kvóták duplázását tervezi. 

Ám ez utóbbi hír cáfolatát a lázadó igazságkereséssel nemigen vádolható MTI maga hozta le, ajánljuk a frakcióvezető figyelmébe, ha ugyan nem szándékosan hagyja ki a "tájékozatásból": 

Az Európai Bizottság a kvótaperben a magyar és a szlovák keresetet elutasító ítéletet követően a menekültáthelyezési program megduplázását előirányzó javaslatot készít - jelentette szerdán bizottsági forrásokra hivatkozva a Politico.eu brüsszeli hírportál napi hírlevele. Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője Twitter-üzenetében cáfolta az értesülést. Leszögezte: hamisak az uniós bizottság állítólagos új, 40 ezer ember áthelyezésére irányuló terveiről szóló híradások.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!