Előző
Következő
új cikk

Belföld

Brüsszel vizsgálná a felcsúti kisvasutat - Deutsch terel

nepszava.hu|2017. szept 6. 15:19
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője hívta fel a figyelmet arra, hogy fideszes kollégája, Deutsch Tamás igyekszik elérni, hogy az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának (CONT) tényfeltáró küldöttsége csak a választások után nézzen utána a beruházásnak. A szocialista politikus Facebook-oldalán írt erről.

"Az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága a hónap végén Magyarországra látogat, hogy az uniós források elköltését vizsgálják. Megnézik a felcsúti kisvasutat is. Deutsch Tamás fideszes képviselő hétfőn megpróbálta elérni, hogy a bizottsági küldöttség csak a választások után kutakodjon. Gyönyörű. Orbánék gerinctelenül lerabolták az uniós forrásokat, szinte minden eurocentet a rokonok vagy narancsos üzlettársak kaptak meg. Ezen nincs mit szépíteni. Ezt az EU és a Fidesz pártcsaládjának képviselői, a néppárti politikusok is pontosan tudják és látják. Az pedig, hogy Deutsch megpróbálta a választások utánra tolni az ellenőrző látogatás időpontját, több mint önleleplező..." - írta Ujhelyi István Facebook-oldalán.

Korábban az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának (CONT) elnöke, Inge Gräßle hozott nyilvánosságra egy levelet, amit a Miniszterelnökség vezetője, Lázár János írt a költségvetési bizottságnak. Egy részletet fel is olvastak a CONT szeptember 4-i ülésén - írja a 24.hu. Lázár azt írta: Különösen felháborítónak tartom, és kategorikusan el is utasítom, hogy a több ezer társfinanszírozásból történetesen azt a projektet vizsgálják, amelyet a magyar miniszterelnök szülőfalujában valósítottak meg. A levélben az is szerepel, hogy a közelmúltban a magyar ellenzéki pártok miatt számos bírálat érte a kisvasutat, bezzeg az ellenzéki politikusok által vezetett településeken megvalósult projektek kapcsán nem indult 

"Nem hagyjuk, hogy magyar kormány döntse el, hogy mit nézzünk meg" - így kommentálta Gräßle Lázár levelét.

Deutsch Tamás az ülésen úgy válaszolt Gräßlenek: sem szakmai, sem közéleti, sem politikai szempontból nem kifogástalan az út előkészítése. A fideszes EP-képviselő szerint a vádaskodáson túl semmilyen megalapozott tény nincsen. Éppen ezért azt javasolta, hogy vagy alaposabban készítsék elő az utat, vagy a küldöttség csak a jövő júniusban jöjjön Magyarországra, és így nem vetül fel a választásba való beavatkozás gyanúja.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!