Előző
Következő
új cikk

Belföld

Mi a közös Lázár János feleségében és Farkas Flóriában?

nepszava.hu|2017. szept 7. 13:16
[A+ A-]

Illusztráció/AFP fotó

Az LMP társelnöke, a rendre korrupció-infós sajtótájékoztatót tartó politikus elmagyarázta, hogy a lászólag abszurd és bizarr kérdés nem is annyira az. 

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János felesége Farkas Flórián miniszterelnöki biztoshoz hasonlóan egy olyan szervezet vezetőjeként herdálja az uniós pénzeket, amely elesett, kiszolgáltatott emberek segítésére kapott támogatást - mondta Hadházy Ákos az MTI tudósítása szerint. Lázár János felesége ugyanis annak a koraszülött gyerekek családjával foglalkozó Korábban Érkeztem Alapítványnak a kuratóriumi tagja, amely 1,2 milliárd forintos uniós támogatást kapott egy próbaprogram létrehozására - tette hozzá.

Az LMP társelnökének tájékoztatása szerint az alapítvány elképesztő költésekre készül, amit gazemberség hagyni. Példaként említette, hogy míg a programban dolgozó negyven mentor havi 50 ezer forintot kaphat majd munkájáért, addig a módszertant kidolgozó szakértői óradíj 53 ezer forint lehet.

Hadházy megfogalmazása szerint az alapítványnál mindenre szeretnének költeni, csak arra nem, amiről szólna ez a projekt. A legtöbbet, 507 millió forintot szakértői díjakra, kutatásokra és marketing kiadásokra szánják,  ez a projekt költségvetésének 42 százaléka. Eszközbeszerzésre 124 millió forintot, az alapítvány fenntartására 489 millió forintot, képzésre és a mentorok fizetésére pedig 140 millió forintot terveztek. A politikus kérdésekre válaszolva elmondta, azt szeretnék, ha leállítanák a szóban forgó programot és a pénzből például inkubátorokat vásárolnának.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!