Előző
Következő
új cikk

Belföld

A Jobbik felülvizsgálná Paks 2 szerződéseit

MTI|2017. szept 7. 14:40
[A+ A-]

 A Jobbik kormányra kerülve felülvizsgálná a paksi atomerőmű szerződéseit, feloldaná az indokolatlan titkosításokat, és átvizsgálásuk eredményétől függően döntene a beruházás megvalósításáról.

Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, túlzott cinizmusnak tartják a kormány tagjainak azon kijelentéseit, amelyek szerint a paksi bővítés a következő parlamenti választásoktól függetlenül már mindenképpen megtörténik.

Kiemelte, a Jobbik mindaddig támogatta a beruházást, amíg a titkosított szerződések nem vetettek fel nemzetbiztonsági és gazdasági kockázatokat. A 12 milliárd eurós beruházás ugyanis akár egy "újabb pénzszivattyúként" is működhet, sokan ugyanis "könnyen lenyúlható pénzként tekintenek a beruházásra" - fejtette ki pártja álláspontját Kepli Lajos.

A Jobbik politikusa szólt arról is, reális megoldásnak tartják az atomenergiát, azonban ha nem sikerül tiszta és átlátható módon megoldani a bővítést, akkor elgondolkodnak az alternatívákon.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!