Előző
Következő
új cikk

Belföld

Lázár így ekézte a felcsúti kisvasútra kíváncsi EU-s képviselőt

nepszava.hu|2017. szept 7. 14:45
[A+ A-]

Inge Gräßle Forrás: Facebook

Lázár ezután hosszú perceken át ekézte a Kormányinfón Inge Gräßle-t, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának (CONT) elnökét, aki nyilvánosságra hozta a kancelláriaminiszter a költségvetési bizottságnak írt levelét a felcsúti kisvasút uniós vizsgálatával kapcsolatban.

A miniszter a német CDU-t képviselő Inge Gräßle akciójára úgy reagált, hogy ő próbált a német képviselővel kapcsolatot teremteni, de nem sikerült. Szerinte egyébként kizárólag Orbán Viktor személye miatt ellenőrizik a felcsúti kisvasút projektet. "Próbáltam meghívni én is, de őt Csak Orbán Viktor személye érdekli, tőle jön idegbe, ahogy mondja. (...) - fogalmazott Lázár, aki szerint a képviselőasszony hosszú ideje érdeklődik a miniszterelnök iránt. Ezt egy Facebook-bejegyzés is alátámasztja, amiben Gräßle azt írta: irritálja őt Orbán Viktor - emlékeztetett a miniszter.

Korábban Ujhelyi István szocialista EP-képviselő hívta fel a figyelmet az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának ülésén elhangzottakra, ahol Inge Gräßle olvasta fel Lázár levelét. Ahogy lapunk is megírta, ebben az szerepelt: Különösen felháborítónak tartom, és kategorikusan el is utasítom, hogy a több ezer társfinanszírozásból történetesen azt a projektet vizsgálják, amelyet a magyar miniszterelnök szülőfalujában valósítottak meg. 

Ujhelyi Facebook-bejegyzésében arra is felhívta a figyelmet, hogy Deutsch Tamás igyekszik elérni, hogy a CONT tényfeltáró küldöttsége csak a választások után nézzen utána a felcsúti beruházásnak.

Lásd még: Lázár: Brüsszel szégyenpadra ültette Magyarországot

Lájkoljon minket a Facebook-on is!