Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Kik passzolják át a milliárdokat Felcsútra?"

nepszava.hu|2017. szept 7. 15:40
[A+ A-]

A Magyar Szocialista Párt közleménye.

A Fidesz mindent elkövet azért, hogy soha se derülhessen ki, hogy a miniszterelnöki fociakadémiát kik támogatják milliárdokkal. Orbán Viktor megköveteli a civil szervezetektől, hogy a támogatók listája nyilvános legyen és büntetéssel fenyegeti őket, ha nem engedelmeskednek. Azonban, ha a kedvenc hobbijáról van szó, akkor minden törvényt felülír a Fidesz mértéktelen pénzéhsége.

A kormány miért nem tartja fontosnak azt, hogy az ország megismerhesse, hogy milyen külföldi érdekeltségű vagy haveri cégek öntenek milliárdokat a miniszterelnök kedvenc hobbijába? A TAO pénzek mostani rendszere a korrupció melegágya. Ha valaki előnyösebb pozíciókat akar a kormánynál, akkor be kell fizetnie Felcsútra az „alkotmányos költséget". Ennek köszönhetően Orbán felcsúti helytartójának az alapítványa már 14 milliárd forintot kapott. Kiktől? Ezt akarják most egy alkotmánysértő törvénnyel véglegesen eltitkolni.

A Fidesz két nagy ellensége az átláthatóság és a számonkérhetőség, de Magyarországon senki sem állhat a törvények felett. Orbán Viktornak nyilvánosságra kell hoznia, hogy ki és mennyivel támogatja a csapatát!

2018-ban a Botka-kormány átalakítja a sportfinanszírozás rendszerét úgy, hogy az valójában a sportot és sportolókat szolgálja.

MSZP

Lájkoljon minket a Facebook-on is!