Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kövér László szörnyű víziói az "erkölcstelen" Európáról

nepszava.hu|2017. szept 8. 10:07
[A+ A-]

"...homloka ráncaiban az emberiség" - Ja, nem, az Lenin Majakovszkij versében - AFP fotó

 Az Európai Néppártnak az Európát éltető európai erkölcsi többség oldalán a helye - ezt mondta az Országgyűlés elnöke egy tanácskozáson. És ugyan a mondanivaló valós értelmén lenne kis gondolkodnivalónk - például azon is, hogy sokan Európában éppen a keresztény erkölcsiség nevében követelnek kerítések helyett emberséges bánásmódot a háborúk elől menekülőkkel szemben - de ez még egész józanul hangzik. Ámde.

Kövér László magyarázattal is szolgált a fentiekre, szavait az MTI volt szíves megosztani velünk: 

Ha hagyják, hogy ez az erkölcsi többség elporladjon, akkor az EPP és képviselői súlyos politikai kisebbségbe fognak szorulni, de ez a büntetés el fog törpülni amellett, hogy cselekvésképtelenül, tehetetlenül kell végignéznünk Európa és benne országaink, nemzeti értékeink alávetését. Ezért a normalitást vissza kell helyezniük a jogaiba.

És

Az európai demográfiai helyzetet illetően az egyik alapkérdés, hogy Európában a 21. században minek tekintjük az embert. Férfinak és nőnek, akik arra teremtettek, hogy családot alapítva továbbadják az ajándékba kapott életet, felelősséget vállaljanak közösségeikért, vagy az anyag legmagasabb rendű szerveződési formájának, aki minden kötöttségtől, felelősségtől mentes individuumként pusztán önmaga megvalósításáért létezik, és akinek még az is szabadságában áll, hogy kénye-kedve szerint saját maga döntsön a nemi identitásról?

És 

Egy másik alapkérdés, hogy minek tekintjük az európai családot: civilizációnk talpkövének, a jövő zálogának vagy a múlt eltörlendő maradványának, és  európai emberek nélkül fenntartható-e az európai kultúra és civilizáció, az Európát romlásba döntő, de állandóan az úgynevezett európai értékekre hivatkozó politikusok számára megőrzendő érték-e még az európai kultúra?

És

Minadzonáltal jó hír, hogy az európai emberek körében kialakult és ma még létezik egy természetes erkölcsi többség, amely számára az élet forrása a nő és a férfi, amely számára az egy férfi és egy nő életközösségén alapuló család változatlanul a jövő záloga, és amely számára európai emberek nélkül nincs többé európai kultúra és civilizáció (...)  Európa összes társadalmán belül érzékelhető ezen erkölcsi többség megléte, mint ahogyan az is érzékelhető, hogy ezt az erkölcsi többséget Európa szerte "meg akarják bélyegezni, hallgatásra próbálják kényszeríteni, el akarják bizonytalanítani, hogy politikailag semlegesíteni tudják, s végül megsemmisíthessék.

Egyelőre nincs kép mellékelve, így nem tudni, volt-e magasra emelt mutatóujj a beszédhez. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!