Előző
Következő
új cikk

Belföld

Változások a Fidesznél - Lázár is visszavonulna

Népszava|2017. szept 8. 18:40
[A+ A-]

A képen (balról) Kósa Lajos távozó Fidesz-frakcióvezető, vele szemben Lázár János, aki szíve szerint visszavonulna az országos politikától. Mellettük Kövér László és Orbán Viktor FOTÓ: Molnár Ádám

„Szívem szerint, ha csak rajtam áll, a választókerületemet választom. Úgy gondolom, hogy az itteni közösségeknek szükségük van arra, hogy segítsek nekik, és én segíteni szeretnék. Többet, mint amennyit eddig tettem” – válaszolta Lázár János a Magyar Nemzetnek.

A kancelláriaminisztert arról kérdezték, igaz-e, hogy a 2018-as választások után inkább választókerületében folytatná a munkáját. Lázár szerint egy fenékkel két lovat megülni „nem könnyű dolog”, ráadásul a politikában ő a rotáció, a vérfrissítés és a dinamizálás híve.

A miniszter a 2014-es kormányalakításkor elképesztő hatalmat kapott, az EU-s pénzek felügyeletétől a külföldi hírszerzésig, a műemlék védelemtől Paks 2 megépítéséig rengeteg területet rendeltek az irányítása alá. Az utóbbi másfél évben viszont inkább elvettek tőle: a takarékszövetkezetek, a posta és az állami közműholding felügyelete átkerült Seszták Miklós tárcájához, Paks 2 saját tárca nélküli minisztert kapott, és lassan a 2020-ig járó EU-s pénzeket is mind lekötik.

A Miniszterelnökség vezetője még csak utalgatott új posztjára, az viszont már csütörtökön kiderült: a Fidesz parlamenti frakcióját eddig vezető Kósa Lajos városfejlesztési tárca nélküli miniszter lesz. A kormánylap Magyar Idők hosszú cikket közölt a fideszes politikusok átrendezéséről. Kósa helyébe Gulyás Gergely lép, aki eddig a parlament törvényalkotási bizottságát vezette. Gulyás helyett Hende Csaba jön, aki 2010-2015-ben honvédelmi miniszter volt.

A honvédelmi és rendészeti bizottságot most Kósa Lajos vezeti, utódja ezen a poszton a Fidesz ökle, Németh Szilárd lesz. Az is kiderült, hogy Mengyi Voldemort Roland, Fónagy János és Papcsák Ferenc nem indulhat jövőre képviselő-jelöltként.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!